Hírek

Nem pihen a SONOFF, itt a Zigbee 3.0 okosdugalj

A Sonoff majdnem minden héten megörvendeztet minket valami apró újdonsággal. Most sincs ez másképp, hiszen bejelentették az új okosdugaljukat, a S26R2ZB-t.

A szép nevű termék valójában több változatot takar, mivel a gyártó gondolt a különféle foglalatokra. Ezért a hagyományos EU (vagyis DE, más néven Schuko) csatlakózó mellett francia és angol változatban is kapható. A termék kiviteltől függően 3250W, 3680W vagy 4000W maximális teljesítményt képes elviselni, melyek közül ez utóbbi az általunk használható kivitel. Minden egyéb paramétere ezeken kívül megegyezik, így a méret, a felhasznált anyag (ami PC V0), szín (fehér), illetve a Zigbee 3.0 kompatibilitás, ami nagy kompatibilitást tesz lehetővé és természetesen router funkciót is ellát.

A gyártó nem limitálta, így a saját Hubon kívül használhatjuk SmartThings, Philips Hue, Amazon vagy egyéb kompatibilis rendszerrel. Természetesen az időzítések és az automatizálási funkciók itt is elérhetőek, viszont a fogyasztás mérése kimaradt. Ez utóbbi fájó pont lehet, amit a kedvező 13$-os árral kompenzálnak. Hazai megjelenésről és árról egyenlőre nincs hír, de hamarosan várható.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt