Kategóriák: Hírek

Új termékekkel bővült a Shelly kínálata

Mint arról már korábban tudni lehetett, a Shelly is beállt a sorba – ami a trendeket illeti – és bemutatta új kis méretű okos dugalj megoldását. Azóta ez a termék – és még egy másik – meg is jelent a weboldalukon előrendelhető formában.

A Shelly mögött álló bulgáriai Allterco az utóbbi időben lett nagyon népszerű a kis méretű és DIY barát wifi alapú okos eszközeivel. A legnépszerűbb termékük a Shelly 1 okosrelé alapja a nagy tudású és kedvező árú ESP mikrovezérlő, melyhez az Allterco mobil appja (Android és iOS) és felhős szolgáltatása társul. De amitől még vonzóbb lett, az hogy az eszköz Open Source-ként került kiadásra, így a rajta lévő firmware cserélhető (például a népszerű Tasmot-ára).

Az új Shelly PLUG S egy kis méretű európai szabványú wifis okosdugalj, mely képes mérni a rá kötött eszköz fogyasztását, mely maximum 2500 Wattos lehet. Ezen felül többfajta időzítést kezel, illetve támogatja az MQTT és REST protokollokat, azaz beköthető HomeAssistant-ba, Domoticz-be vagy OpenHAB-ba, illetve vezérelhető Amazon Alexa vagy Google Home segítségével. A termék jelenleg 17.70€-ért rendelhető elő, ami nagyjából 5600 Ft (ehhez hozzájön még a postaköltség).

A másik új termék a Shelly H&T, ami egy wifis okos hő- és páratartalom mérő eszköz, mely képes akár több mint egy évig is működni eggyetlen feltöltéssel. Az eszköz képes vezérelni a korábban megjelent Shelly termékeket, azaz ideális lehet egyszerűbb fűtési rendszer kialakítására. A mért adatokat egy évre visszamenőlegesen elérhetjük a felhő alapú mobil appból. A dugaljhoz hasonlóan ez az eszköz is támogatja az MQTT és REST protokollok mellett a HomeAssistant-ot, Domoticz-ot és az OpenHAB-ot. Maga az eszköz mindössze 35 mm, amibe éppen belefért egy CR123A formátumú 3V-os lítiumos akku. Az Allterco gondolt a barkácsolókra, ezért az akku mellett helyezte el a programozáshoz szükséges portokat. Arról jelenleg nincsen információ, hogy az eszköz milyen vezérlőre épül, de várhatóan hamarosan ez is kiderül.

A termék jelenleg 19.90€ áron, azaz kb. 6200 Ft-os áron rendelhető elő.

Mindkét termék elérhető a Shelly.cloud shop-jában.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt