Hírek

State of the Open Home összefoglaló

Szombaton tartották a Nabu Casa – a Home Assistant mögött áló csapat – szervezésében a State of the Open Home nevű online eseményt. Az eseményen szó volt az ESPHome, WLED és Z-Wave JS megoldásokról is.

Az előadáson sok Home Assistant fejlesztő és rajongó szólalt meg, egy eléggé rendhagyó módon indítva: egy a Facebook alapítója által is bemutatott virtuális térben (Metaverse) ültek az asztalhoz beszélgetni. A három órásra hízott rendezvényen természetesen szó esett a Home Assistant-ot érintő változásokról. Ilyen fontos módosítás, hogy a jelenlegi Területek (Area) funkciót teljesen újragondolják Lovelace alapokon. Változtatnak ismét a Supervisor menüponton, ami ezentúl a Beállítások alatt lesz elérhető.

Paulus és DrZzs a Metaverse-ben

Fontos hír, hogy a Z-Wave JS jövőre certifikációt fog kapni, azaz hivatalos Z-Wave megoldás lesz.

Szó volt az ESPHome-ról is, mely tovább bővül: hamarosan már nem csak ESP alapú vezérlőkkel is használni tudjuk. De hogy addig se maradjunk új eszköz nélkül, már most támogatja a Sonoff népszerű termékét, az NSPanel-t.

Szó volt arról is, hogy fejlesztettek Apple ökoszisztéma irányába, pontosabban iOS és MacOS companion-on dolgoztak, ahol akár több szervert is meg fogunk tudni adni.

Végezetül kaptunk demót a Genie-ről – leánykori nevén Almond hang alapú megoldásról – mely lokálisan, felhő nélkül képes hang alapú vezérlési feladatokat ellátni, ezáltal teljesen el tudunk szakadni az internetet igénylő megoldásoktól.

Az egész esemény újranézhető itt:

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt