Hírek

Hamarosan érkezik az új Sonoff MINIR3 és hozzá az S-MATE kiegészítő

Az újdonság azoknak készült, akik retrofit megoldást keresnek olyan helyre, ahol nem érhető el nulla vezeték a kapcsoló mögött.

A maximum 16A terhelhetőségű MINIR3 dobja az eddigi kinézetet, helyette a DUALR3 vonalat követi. Változás továbbá, hogy már nem rendelkezik kapcsoló bemenettel, helyette egy „hub” funkciót kapott: eWeLink-Remote néven. Ezzel a megoldással és az S-MATE kiegészítővel tudjuk – sima vagy nyomó – kapcsolóval együtt használni. Az eWeLink-Remote vezeték nélkül direktben vezérli – akár 50 m távolságról nyílt téren – a párosított eszközöket, így egy esetleges internet kiesés esetén is működik a helyi kapcsolhatóság. Egy S-MATE akár 3 MINIR3-mal is képes kommunikálni, akár plusz kábelezés nélkül is: mivel az áramforrása egy darab CR2032 gombelem. Mindenesetre érdekes megoldás, hogy szerelvény mögé elemes eszközt teszünk (igaz láttunk hasonlót a Philips Hue esetén is, ami akár 2 évig is bírja).

Természetesen a szokásos eWeLink funkciókat itt is megkapjuk, legyen szó az időzíthetőségről, vagy az automatizációkról. Ezen felül ennél is elérhető a DIY mód és a LAN Control. A szokásos papírok mellett a MINIR3 dobozában egy DIN rögzítő keretet is kapunk.

A MINIR3 és az S-MATE külön vásárolható meg $9.99 és $7.49 áron »

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt