Kategóriák: Hírek

Okoskijelző Xiaomi módra

Úgy néz ki, hogy az idei év slágerterméke az okoskijelző lesz. Láthattuk már az Amazon féle Echo Show-t, vagy a Google Home Hub-ot és persze – az egyik nagy kedvencemet a CES-ről – az AtmosControl-t. Természetesen a Xiaomi sem maradhatott ki.

A Xiaomi AI által – amit XiaoAI-nak hívnak – megtámogatott eszköz képes a hangalapú utasításokat értelmezni és végrehajtani. A készülék alapból rendelkezik MiHome támogatással, így képesek vagyunk vezérelni rajta keresztül az összes Xiaomi érába tartozó okosotthon eszközünket. Ha ez nem lenne elég, képes a videós ajtócsengőnk képének megjelenítésére, sőt még válaszolhatunk is az ajtó elött állónak.

Mivel beépített hangszóróval rendelkezik, így képes tv, filmek és zenék lejátszására, de használhatjuk digitális képkeretként is. Ezen felül a készülék képes kezelni hívásainkat. A gyerekekre is gondoltak, ugyanis rengeteg nekik szóló tartalommal látták el, így többek között képes estimesét olvasni a gyerkőcnek. Ezeken felül használhatjuk óraként vagy ébresztőként is, aminél külön érdekesség, hogy egyéni videót is beállíthatunk.

A készülék hamarosan a boltokba kerül 100 eurós áron, amivel a konkurensek alá lőtte be magát. Mielőtt azonban rohannánk megvenni; sajnos ez a termék kínai piacra készül, e miatt csak kínai nyelven beszél és ért. Arról, hogy a kezelőfelület elérhető-e angol nyelven, egyenlőre nincs információnk.

További képességeiről az alábbi oldalon olvashatunk (kínai nyelven).

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt