Okoskijelző Xiaomi módra

Úgy néz ki, hogy az idei év slágerterméke az okoskijelző lesz. Láthattuk már az Amazon féle Echo Show-t, vagy a Google Home Hub-ot és persze – az egyik nagy kedvencemet a CES-ről – az AtmosControl-t. Természetesen a Xiaomi sem maradhatott ki.

A Xiaomi AI által – amit XiaoAI-nak hívnak – megtámogatott eszköz képes a hangalapú utasításokat értelmezni és végrehajtani. A készülék alapból rendelkezik MiHome támogatással, így képesek vagyunk vezérelni rajta keresztül az összes Xiaomi érába tartozó okosotthon eszközünket. Ha ez nem lenne elég, képes a videós ajtócsengőnk képének megjelenítésére, sőt még válaszolhatunk is az ajtó elött állónak.

Mivel beépített hangszóróval rendelkezik, így képes tv, filmek és zenék lejátszására, de használhatjuk digitális képkeretként is. Ezen felül a készülék képes kezelni hívásainkat. A gyerekekre is gondoltak, ugyanis rengeteg nekik szóló tartalommal látták el, így többek között képes estimesét olvasni a gyerkőcnek. Ezeken felül használhatjuk óraként vagy ébresztőként is, aminél külön érdekesség, hogy egyéni videót is beállíthatunk.

A készülék hamarosan a boltokba kerül 100 eurós áron, amivel a konkurensek alá lőtte be magát. Mielőtt azonban rohannánk megvenni; sajnos ez a termék kínai piacra készül, e miatt csak kínai nyelven beszél és ért. Arról, hogy a kezelőfelület elérhető-e angol nyelven, egyenlőre nincs információnk.

További képességeiről az alábbi oldalon olvashatunk (kínai nyelven).

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →