Nem pihen a SONOFF, itt a Zigbee 3.0 okosdugalj

A Sonoff majdnem minden héten megörvendeztet minket valami apró újdonsággal. Most sincs ez másképp, hiszen bejelentették az új okosdugaljukat, a S26R2ZB-t.

A szép nevű termék valójában több változatot takar, mivel a gyártó gondolt a különféle foglalatokra. Ezért a hagyományos EU (vagyis DE, más néven Schuko) csatlakózó mellett francia és angol változatban is kapható. A termék kiviteltől függően 3250W, 3680W vagy 4000W maximális teljesítményt képes elviselni, melyek közül ez utóbbi az általunk használható kivitel. Minden egyéb paramétere ezeken kívül megegyezik, így a méret, a felhasznált anyag (ami PC V0), szín (fehér), illetve a Zigbee 3.0 kompatibilitás, ami nagy kompatibilitást tesz lehetővé és természetesen router funkciót is ellát.

A gyártó nem limitálta, így a saját Hubon kívül használhatjuk SmartThings, Philips Hue, Amazon vagy egyéb kompatibilis rendszerrel. Természetesen az időzítések és az automatizálási funkciók itt is elérhetőek, viszont a fogyasztás mérése kimaradt. Ez utóbbi fájó pont lehet, amit a kedvező 13$-os árral kompenzálnak. Hazai megjelenésről és árról egyenlőre nincs hír, de hamarosan várható.

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →