Kategóriák: Hírek

Mégse érkezik a Shelly PURE légtisztító, helyette más lett a prioritás

Még márciusban jelentette be Dimitar Dimitrov a Shelly CEO-ja, hogy hamarosan érkezik a cég okos légtisztítója, azonban nem sokkal később érkezett a hír, hogy a termék ebben a formában mégse kerül piacra.

A tervek szerint a Shelly PURE egy kis méretű okos légtisztító lett volna nagyobb háztartások és kisebb irodák számára, mely UV-C és HEPA szűrő segítségével képes lett volna a vírusok és baktériumok 95%-ának kiszűrésére. A projekt közösségi bevonással indult a cég weboldalán, de aztán a vírushelyzet közbeszólt. Valószínűleg ennek tudható be, hogy a projektet leállították.

Azonban a Shelly nem dobta teljesen az ötletet, hiszen – a jelenlegi helyzetre való tekintettel – elkészítik a PURE erősebb, iparibb változatát kórházak, élelmiszer üzletek, irodák részére. Az új készülék az AIR nevet kapta és a PURE változatnál kétszer nagyobb teljesítményre képes. Az alapelv ennél is az UV alapú fertőtlenítés, viszont ennél a változatnál lecsökkentették a gépben használt műanyagok mennyiségét, így az 95%-ban alumíniumból készül. A készülék jelenleg is laboratóriumban van bevizsgálás alatt. Bár az új készülék drágább lesz, mint a PURE, előrendelőinek felár nélkül biztosítani fogja a gyártó az új változatot, annyi kitétellel, hogy jelenleg a kórházak és egyéb egészségügyileg fontos szervezetek élveznek elsőbbséget (mivel az Allterco egyéb fertőtlenítési megoldásokon is dolgozik kizárólag kórházak számára).  Ez azt is jelenti, hogy a kereskedelmi értékesítése is várhatóan csúszni fog.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt