Kategóriák: Hírek

Kitekintő: Egyre több elérhető árú OLED TV várható

A TV vásárlás manapság nem egy egyszerű kérdés, mivel rengeteg féle dologgal kell tisztában lenni, hiszen többféle képalkotási megoldás létezik. Abban azonban mindenki egyet ért, hogy jelenleg az OLED jelenti a csúcsot.

A pár éve még nagyjából milliós áron kapható OLED technológiát használó TV-k mostanra szerencsére egyre olcsóbbak lettek – bár még mindig a magasabb árkategóriába tartoznak. Jelenleg több nagy gyártó kínálatában jelennek meg a már „jóárasított” OLED TV-k – élükön az LG-vel –, ennek köszönhetően akár 360 ezer forintért be is szerezhetünk egy tavalyi belépő modelt. Persze nem kompromisszum mentes a készülék, de a képminőségre már ennél sem lehet panasz. Mivel valószínűleg újabb modelek érkeznek majd az ünnepekre – illetve a jövő év elei CES rendezvényre –, valószínűleg egyre több lesz beszerezhető hasonló – vagy akár jobb – áron. Bár az árcsökkenés az utóbbi időben elég szépen jelen volt, előre láthatólag ez enyhülni fog, így az olcsó 4k LCD TV-kkel sose fog versenyre kelni, azaz nem várható a 200 ezer forintos kategóriában ilyen készülék.

Persze nem mehetünk el manapság az okosfunkciók mellett se, hiszen ma már szinte minden TV-be épít ilyet a gyártó. Mára szerencsére a legtöbb gyerekbetegséget kinőtték ezek a rendszerek, ezért legtöbb esetben nincs szükség külső média lejátszóra (kivétel persze, ha valaki BlueRay fogyasztó). Érdekesség, hogy ebben a termékkategóriában is megjelentek az okosotthon funkciók, amiben főleg a Samsung jár az élen a saját SmartThings platformjával, melynél akár a TV is betöltheti a gateway szerepét. Bár ez a platform főleg a saját termékekre lett kitalálva, több külső gyártó teremékeit is támogatja (pl. TP-Link, Sonoff, vagy Yeelight) és e mellett hangalapú (Bixby, szintén Samsung fejlesztés) vezérlésre is képes a letisztult felületű mobil appon túl. Jó választás lehet olyanoknak, akik kisebb lakást szeretnének okosítani.

Minden esetre döntés elött érdemes jó alaposan körüljárni a kérdést, mivel ez is egy folyton változó piac.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt