Kitekintő: Egyre több elérhető árú OLED TV várható

A TV vásárlás manapság nem egy egyszerű kérdés, mivel rengeteg féle dologgal kell tisztában lenni, hiszen többféle képalkotási megoldás létezik. Abban azonban mindenki egyet ért, hogy jelenleg az OLED jelenti a csúcsot.

A pár éve még nagyjából milliós áron kapható OLED technológiát használó TV-k mostanra szerencsére egyre olcsóbbak lettek – bár még mindig a magasabb árkategóriába tartoznak. Jelenleg több nagy gyártó kínálatában jelennek meg a már „jóárasított” OLED TV-k – élükön az LG-vel –, ennek köszönhetően akár 360 ezer forintért be is szerezhetünk egy tavalyi belépő modelt. Persze nem kompromisszum mentes a készülék, de a képminőségre már ennél sem lehet panasz. Mivel valószínűleg újabb modelek érkeznek majd az ünnepekre – illetve a jövő év elei CES rendezvényre –, valószínűleg egyre több lesz beszerezhető hasonló – vagy akár jobb – áron. Bár az árcsökkenés az utóbbi időben elég szépen jelen volt, előre láthatólag ez enyhülni fog, így az olcsó 4k LCD TV-kkel sose fog versenyre kelni, azaz nem várható a 200 ezer forintos kategóriában ilyen készülék.

Persze nem mehetünk el manapság az okosfunkciók mellett se, hiszen ma már szinte minden TV-be épít ilyet a gyártó. Mára szerencsére a legtöbb gyerekbetegséget kinőtték ezek a rendszerek, ezért legtöbb esetben nincs szükség külső média lejátszóra (kivétel persze, ha valaki BlueRay fogyasztó). Érdekesség, hogy ebben a termékkategóriában is megjelentek az okosotthon funkciók, amiben főleg a Samsung jár az élen a saját SmartThings platformjával, melynél akár a TV is betöltheti a gateway szerepét. Bár ez a platform főleg a saját termékekre lett kitalálva, több külső gyártó teremékeit is támogatja (pl. TP-Link, Sonoff, vagy Yeelight) és e mellett hangalapú (Bixby, szintén Samsung fejlesztés) vezérlésre is képes a letisztult felületű mobil appon túl. Jó választás lehet olyanoknak, akik kisebb lakást szeretnének okosítani.

Minden esetre döntés elött érdemes jó alaposan körüljárni a kérdést, mivel ez is egy folyton változó piac.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →