Kategóriák: Hírek

Kaputelefon felokosítása, érkezik a Nuki Opener

Legtöbbször Airbnb-s körökben találkozhatunk okos zárakkal, ám egyre inkább elterjednek irodákban, illetve otthonainkban is, így könnyítve meg vendégeink, családtagjaink vagy éppen kollégáink bejutását a lakásba. No de mi a helyzet társasházi környezetben? Hogyan juthatnak be a lépcsőházba, ha éppen senki sincs otthon? Szerencsére erre is van megoldás.

A Nello után megérkezett a Nuki megoldása is, Opener néven, ami lényegében a lakás kaputelefonjának apró kiegészítője. Telepítése egyszerű, amit a mobil applikációban elhelyezett útmutató segítségével akár mi magunk is elvégezhetjük. Ez mindössze annyit jelent, hogy a lakásban található kaputelefonra kell rákötni a Nuki eszközét, ami onnantól kezdve képes az interkom rendszeren keresztül automatán nyitni a lépcsőházi ajtót. Ezt tehetjük gombbal, mobil applikációval, vagy automatikus módban (meghatározott időintervallumban, de akár folyamatos üzemben is). A mobil applikációban lehetőség van ideiglenes hozzáférések kiosztására, de akár különböző szállítmányozó cégek meghatalmazására is.

Mivel a kütyü Bluetooth-t használ a kommunikációra, ezért elengedhetetlen beszerezni hozzá a külön vásárolható Wifi Gateway-t, amivel elérhető lesz a távoli vezérlés mobil appon keresztül.

Az újdonság ebben a hónapban kerülhet a boltok polcaira, de az érdeklődők az idei IFA Berlin-en is megtapogathatják.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt