Kaputelefon felokosítása, érkezik a Nuki Opener

Legtöbbször Airbnb-s körökben találkozhatunk okos zárakkal, ám egyre inkább elterjednek irodákban, illetve otthonainkban is, így könnyítve meg vendégeink, családtagjaink vagy éppen kollégáink bejutását a lakásba. No de mi a helyzet társasházi környezetben? Hogyan juthatnak be a lépcsőházba, ha éppen senki sincs otthon? Szerencsére erre is van megoldás.

A Nello után megérkezett a Nuki megoldása is, Opener néven, ami lényegében a lakás kaputelefonjának apró kiegészítője. Telepítése egyszerű, amit a mobil applikációban elhelyezett útmutató segítségével akár mi magunk is elvégezhetjük. Ez mindössze annyit jelent, hogy a lakásban található kaputelefonra kell rákötni a Nuki eszközét, ami onnantól kezdve képes az interkom rendszeren keresztül automatán nyitni a lépcsőházi ajtót. Ezt tehetjük gombbal, mobil applikációval, vagy automatikus módban (meghatározott időintervallumban, de akár folyamatos üzemben is). A mobil applikációban lehetőség van ideiglenes hozzáférések kiosztására, de akár különböző szállítmányozó cégek meghatalmazására is.

Mivel a kütyü Bluetooth-t használ a kommunikációra, ezért elengedhetetlen beszerezni hozzá a külön vásárolható Wifi Gateway-t, amivel elérhető lesz a távoli vezérlés mobil appon keresztül.

Az újdonság ebben a hónapban kerülhet a boltok polcaira, de az érdeklődők az idei IFA Berlin-en is megtapogathatják.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →