Kategóriák: Hírek

Érkezik a BlitzWolf ZigBee alapú okosotthon rendszere

A BlitzWolf márka éppúgy ismert minőségi telefon és pc kiegészítőikről, mint egyre bővülő okos eszközeikről. Ez nem véletlen, hiszen a jó összeszerelés mellé kedvező ár is tartozik, ráadásul ezek közül több itthon is elérhető. Ehhez érkezik most egy újabb technológiát felvonultató termékcsalád.

A BlitzWolf komolyan veszi az okosotthon vonalat, amihez jó alapot is választott a Tuya platform személyében, így gyakorlatilag csak a hardver-re kell összpontosítaniuk. Ezt a feladatot ráadásul jól is végzik, hiszen legújabb termékcsaládjuk is ékes példája annak, ahogy a felhasználói igényekre tényleg odafigyelnek, de lássuk is mikről van szó:

Összesen 4+1 ZigBee 3.0 eszközről érkezik, azaz egy mozgás-, egy nyitás-, egy vízbetörés– és egy hőmérséklet szenzor képezi a csomagot, amit természetesen kiegészít még egy gateway. Első ránézésre kellemes design-t kapunk ráadásul nagyon kedvező áron, és reméljük a BlitzWolf-tól megszokott minőségi kivitelben. De vegyük is sorra őket:

Mozgásérzékelő

A szokásos PIR szenzor alapú szenzort kapunk, ami 110°-os szögben 6-8m távolságból már képes érzékelni a mozgást. Ami érdekesség, hogy saját beépített Li-ion akkumulátorral rendelkezik, amit USB-n keresztül tudunk tölteni.

Elővételben $9.99

Nyitásérzékelő

Hasonlóan a többi ilyen eszközhöz, ez is két részből áll: mágnes és maga a szenzor, ami szintén egy akkus megoldás.

Elővételben $8.99

Vízbetörés érzékelő

Talán az egyik legegyszerűbb, de leghasznosabb szenzor, mely a két fém érintkezője közti zárlat esetén jelez. Mivel ez az eszköz vizes környezetben üzemel, itt a gyártó elemes megoldást választott.

Elővételben $10.99

Hőmérséklet és páratartalom szenzor

Az egyik legnépszerűbb szenzorfajta, amiben ráadásul a gyártó ötvözte a konkurencia termékeinek legjobb funkcióit, azaz ez a kerek ZigBee-s szenzor kijelzővel is rendelkezik, amiről – a jól olvasható karaktereknek köszönhetően – könnyen leolvasható az aktuálisan mért hőmérséklet és páratartalom mellett a jelerősség és az elem állapota.

Elővételben $13.99

Gateway

Ahhoz hogy a fenti eszközöket használni tudjuk, szükséges ez a kisméretű átjáró, ami segítségével akár távolról is monitorozhatjuk az ingatlant, illetve a rákötött eszközökkel később automatizálást is végezhetünk.

Elővételben $15.59

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt