Érkezik a BlitzWolf ZigBee alapú okosotthon rendszere

A BlitzWolf márka éppúgy ismert minőségi telefon és pc kiegészítőikről, mint egyre bővülő okos eszközeikről. Ez nem véletlen, hiszen a jó összeszerelés mellé kedvező ár is tartozik, ráadásul ezek közül több itthon is elérhető. Ehhez érkezik most egy újabb technológiát felvonultató termékcsalád.

A BlitzWolf komolyan veszi az okosotthon vonalat, amihez jó alapot is választott a Tuya platform személyében, így gyakorlatilag csak a hardver-re kell összpontosítaniuk. Ezt a feladatot ráadásul jól is végzik, hiszen legújabb termékcsaládjuk is ékes példája annak, ahogy a felhasználói igényekre tényleg odafigyelnek, de lássuk is mikről van szó:

Összesen 4+1 ZigBee 3.0 eszközről érkezik, azaz egy mozgás-, egy nyitás-, egy vízbetörés– és egy hőmérséklet szenzor képezi a csomagot, amit természetesen kiegészít még egy gateway. Első ránézésre kellemes design-t kapunk ráadásul nagyon kedvező áron, és reméljük a BlitzWolf-tól megszokott minőségi kivitelben. De vegyük is sorra őket:

Mozgásérzékelő

A szokásos PIR szenzor alapú szenzort kapunk, ami 110°-os szögben 6-8m távolságból már képes érzékelni a mozgást. Ami érdekesség, hogy saját beépített Li-ion akkumulátorral rendelkezik, amit USB-n keresztül tudunk tölteni.

Elővételben $9.99

Nyitásérzékelő

Hasonlóan a többi ilyen eszközhöz, ez is két részből áll: mágnes és maga a szenzor, ami szintén egy akkus megoldás.

Elővételben $8.99

Vízbetörés érzékelő

Talán az egyik legegyszerűbb, de leghasznosabb szenzor, mely a két fém érintkezője közti zárlat esetén jelez. Mivel ez az eszköz vizes környezetben üzemel, itt a gyártó elemes megoldást választott.

Elővételben $10.99

Hőmérséklet és páratartalom szenzor

Az egyik legnépszerűbb szenzorfajta, amiben ráadásul a gyártó ötvözte a konkurencia termékeinek legjobb funkcióit, azaz ez a kerek ZigBee-s szenzor kijelzővel is rendelkezik, amiről – a jól olvasható karaktereknek köszönhetően – könnyen leolvasható az aktuálisan mért hőmérséklet és páratartalom mellett a jelerősség és az elem állapota.

Elővételben $13.99

Gateway

Ahhoz hogy a fenti eszközöket használni tudjuk, szükséges ez a kisméretű átjáró, ami segítségével akár távolról is monitorozhatjuk az ingatlant, illetve a rákötött eszközökkel később automatizálást is végezhetünk.

Elővételben $15.59

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →

1 thought on “Érkezik a BlitzWolf ZigBee alapú okosotthon rendszere

Comments are closed.