CES2019: Szélsebes és hatékony robotporszívó kedvező áron?

Manapság elég erős a robotporszívók versenye a piacon, hiszen a régi motorosnak számító iRobot-ot népszerűségben beelőzte a Xiaomi, ami nem is meglepő, hiszen olcsóbb a konkurensnél, és hatékonyságban is felveszi vele a versenyt.

Ebbe a mezőnybe érkezik a Trifo Ironpie nevű takarító robot, mely nem kevesebbet állít, mint hogy 10%-kal hatékonyabb tud lenni vetélytársainál, úgy hogy közben olcsó marad. Ez azért bátor állítás, igaz tényleg a belépő kategóriához árazták be $299 árával.

Hogy a fenti állítást teljesíteni tudják, a Trifo kifinomult térképezési rendszerrel láttal el az Iropie-t, mely segítségével a leggyorsabb és leghatékonyabb tisztítást képes kidolgozni. A rendszer magját egy a robotporszívó tetejére szerelt kamera képzi, melyet több másik érzékelő is kiegészít. Ezt a megoldást több nagy gyártó is használta már – ilyen például a Samsung, vagy az iRoboot –, melynek lényege a mennyezet és a porszívó feletti rész elemzése. Ezzel szemben a Xiaomi készülékei lézeres radart alkalmaznak, ahol a porszívón elhelyezett szenzor magasságában történik a vízszintes érzékelés.

Ezt a kamerás rendszert a Trifo egy eléggé erősnek mondható 4 magos processzorral támogatta meg, amivel valós idejű követést és „Deep Environmental Learning”, azaz meseterséges intelligencia általtal támogatott helyzet elemző képességet ígérnek.

Természetesen a porszívóhoz tartozik egy mobil alkalmazás, amit később Amazon Alexa és Google Assistant integrációval is el fognak látni.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →