Kategóriák: Hírek

CES2019: Okostükör aranyáron

Azt le kell szögezni, hogy az okostükör nagyon scifi és nagyon menő cucc. A facebook csoportban is felmerült már ez a téma, hogy hogyan is lehetne megoldani, szerencsére többféle csináld magad leírás létezik. Persze nem ennyire zsebbe nyúlósan, mint az Electric Mirror terméke.

A Savvy Mirror névre hallgató óriás tükör két részre tagolódik – ahol apu és anyu a a saját kis kijelzőjét látja. Ezt a két részt egy érintés és hang által vezérelhető android alapú megoldás hajtja, körben LED-es világítással kiegészítve. A tükörre elérhető a Google Play áruházbolt is, így többezer alkalmazás körül választhatunk igényeink szerint (személy szerint a Fruit Ninja-át próbálnám ki egy ilyen eszkötön). Persze többféle model elérhető, így akár vehetünk egy kisebb egyszemélyes változatot is. A kijelző hang alapú asszisztenssel rendelkezik, amit úgynevezett far-field mikrofon technológiával láttak el a jobb felismerés miatt.

A gyártó első sorban szállodák részére kínálja a megoldást, ami nem véletlen, hiszen verziótól függően $2000 vagy akár $6000 is elkérnek egy darabért.

Az Electric Mirror mellett a Kohler is fel szeretné okosítani a fürdőszobát, teszi ezt többféle szenzorral, világítással és persze okostükörrel. Az ő megoldásuk inkább az érintés mentes irányvonalat követi, ezért támogatják a Google Assistant és Amazon Alexa hang alapú asszisztenseket. A Kohler Konnekt app-pal szinte a teljes fürdőszoba vezérelhetővé válik, így akár hangulatunkhoz illő programot futtathatunk, ami hang és fényefekktekkel támogatja a fürdőzés élményét.

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt