Kategóriák: Hírek

CES2019: Okosizzó után okoscsengő?

Nemrég még mindenki az okosizzókon pörgött, elötte meg az okosporszívó volt a húzótermék, lehet hogy idén az okoscsengő lesz?

Szinte nincs olyan nagy név, aki ne mutatott volna be valamilyen okoscsengőt, vagy ha jobban nézzük video kapucsengőt. A legtöbb ilyen termékben már szinte alap a nagy látószögű HD felbontású éjjel is látó kamera és mellé valamilyen felhős alkalmazás, amihez tárhely is jár, ahonnan a felvett mozgásokat visszanézhetjük.

A Netatmo ebből a tömegből Siri kompatibilitással 24 órás ingyenes tárhellyel és arcfelismeréssel szeretne kitűnni, ami nem lesz könnyű, hiszen a Tuya saját megoldása is tudja ez utóbbit, annyi különbséggel, hogy ők az Amazon Alexa és Google Assistant megoldását preferálták. Ezzel szemben az Ezviz inkább a lokális adattárolásban látta a megoldást, ezért az ő termékükben egy akár 128GB méretű sd kártyát fogadni képes foglalatot helyeztek el. Ezen felül az ő megoldásuk kifejezetten kültérre készült, így ellenáll a mostohább körülményeknek, illetve a beépített szirénával elriasztja a kéretlen betolakodókat. A Onelink Bell nevű terméke is rendelkezik beépített szirénával, ám ők ezt inkább életünk megóvására akarják használni, ugyanis a termék egyúttal egy füstérzékelőt is rejt magában, ami riaszt ha valami gond van.

A Kangaroo kicsit kilóg a sorból, mivel ők teljes biztonsági csomagot hoztak az eseményre, ami tartalmaz mozgás- és nyitás- érzékelőt, hőmérőt, kamerát, RFID-s billentyűzetes beléptetőt és persze a kamerás csengőt. Ők az egyszerű és olcsó beüzemelést tűzték ki célul, ami mellé igénybe vehető előfizetéses szolgáltatásuk.

A korábbiakhoz hasonlóan az Elecpro US:E nevű megoldása is képes az arcfelismerésre, amivel akár belépést is biztosithatunk az ingatlanba, révén hogy a termék egy okoszár szerepét is betölti.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt