Mi történik, ha egy vezeték nélküli riasztó jelét zavarjuk? (video)

Manapság egyre többször téma a vezeték és vezeték nélküli technológiák esetén az üzem biztonság, mely kiterjed a felhő alapú működésre is. Mi a helyzet egy biztonsági rendszer, egy riasztó szemszögéből vizsgálva? Erre ad választ a vezeték nélküli riasztó rendszereket gyártó Ajax System videója.

Sokan félnek a vezeték nélküli és felhős technológiáktól korábbi rossz tapasztalatok vagy előítéletek miatt, azonban – ahogy az alábbi videó is mutatja – a technológiák megfelelő használatával egy megbízható rendszert kapunk. A videóban ugyanis egy eléggé költséges jelzavaróval próbálják az Ajax vezeték nélküli riasztó rendszert megzavarni – ami sikerül is –, de lássuk mi történik:

Pár szó az Ajax rendszerről:

Az Ajax a riasztók új generációját képviseli és a saját Jeweller nevű vezeték nélküli technológiájára épít, mely alacsony fogyasztás mellett – akár 7 év egy elemről – nagy üzembiztonságot valósít meg, azaz képes 0,15 másodperc alatt jelezni a szenzor változást, akár 2000 m távolságról (szabad téren), miközben minden kommunikáció titkosított és zavar védett. A fő egység egy többfajta kommunikációra képes szünetmentesített hub, mely a szenzorok adatait dolgozza fel és továbbítja a felhő alapú alkalmazások vagy távfelügyelet felé. A teljes rendszer beüzemelhető retrofit módon és utólag bármikor könnyen bővíthető, ráadásul akár okosotthon eszközökkel is (fali dugalj, pogácsa relé).

Az Ajax több szakmai díjat is nyert megoldásaival. E mellett viszont design szempontból sem elhanyagolható, hiszen a modern formavilága jól illeszkedik akár irodai, akár luxus ingatlanokba is. Az Ajax termékeket itthon az Alarm Automatika forgalmazza.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →