Kategóriák: Kiemelt

Frissült a BlitzWolf okosdugalj, itt a BW-SHP6 EU

Elővételben akciós áron elérhetővé vált a legújabb trendeket követő BlitzWolf okosdugalj, mely az BW-SHP2 kistestvérének tekinthető. Az új változat már támogatja a francia foglalatot, azonban le kell mondanunk arról hogy 110 volton üzemeltessük, illetve az előddel ellentétben nem 3840W a maximális terhelhetőség, hanem „csak” 2300W. Ez nem nagy ár az új minimális méretű kialakításért, hiszen a legtöbb fogyasztó esetében még ez is bőven elég, ha nagyobb teljesítményre vágyunk, marad a nagy testvér.

A korábbi változathoz hasonlóan a BW-SHP6 is WiFi-n keresztül kommunikál, támogatja az Amazon Alexát, a Google Assistant-ot és az IFTTT-t, időzíthető, sőt még a fogyasztás mérésére is képes. A gyártó állítása szerint az eszköz négyféle védelemmel rendelkezik: túlmelegedés, túlfeszültség, túláram és rövidzárlat. Ezek mellett a dugalj egy V0 tűzálló műanyagból készült, mely deformálódik ugyan, de nem gyullad meg nyílt láng hatására. Arról egyenlőre nincs hír, hogy milyen vezérlő chip az alapja, de feltételezhetjük, hogy a BW-SHP2-höz hasonlóan erre is tehetünk majd olyan egyedi firmware-t, mint a Tasmota.

Úgy tűnik divat lesz ez a fajta kialakítás, hiszen a Shelly is jönni fog hamarosan a saját termékével, illetve már jó ideje a piacon lévő Fibaro és Neo Coolcam is ilyen designt kaptak. Ennek mi csak örülhetünk, hiszen sokkal praktikusabb, mint a korábbi típusok.

A BW-SHP6 a következő linken megrendelhető:

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt