Frissült a BlitzWolf okosdugalj, itt a BW-SHP6 EU

Elővételben akciós áron elérhetővé vált a legújabb trendeket követő BlitzWolf okosdugalj, mely az BW-SHP2 kistestvérének tekinthető. Az új változat már támogatja a francia foglalatot, azonban le kell mondanunk arról hogy 110 volton üzemeltessük, illetve az előddel ellentétben nem 3840W a maximális terhelhetőség, hanem “csak” 2300W. Ez nem nagy ár az új minimális méretű kialakításért, hiszen a legtöbb fogyasztó esetében még ez is bőven elég, ha nagyobb teljesítményre vágyunk, marad a nagy testvér.

A korábbi változathoz hasonlóan a BW-SHP6 is WiFi-n keresztül kommunikál, támogatja az Amazon Alexát, a Google Assistant-ot és az IFTTT-t, időzíthető, sőt még a fogyasztás mérésére is képes. A gyártó állítása szerint az eszköz négyféle védelemmel rendelkezik: túlmelegedés, túlfeszültség, túláram és rövidzárlat. Ezek mellett a dugalj egy V0 tűzálló műanyagból készült, mely deformálódik ugyan, de nem gyullad meg nyílt láng hatására. Arról egyenlőre nincs hír, hogy milyen vezérlő chip az alapja, de feltételezhetjük, hogy a BW-SHP2-höz hasonlóan erre is tehetünk majd olyan egyedi firmware-t, mint a Tasmota.

Úgy tűnik divat lesz ez a fajta kialakítás, hiszen a Shelly is jönni fog hamarosan a saját termékével, illetve már jó ideje a piacon lévő Fibaro és Neo Coolcam is ilyen designt kaptak. Ennek mi csak örülhetünk, hiszen sokkal praktikusabb, mint a korábbi típusok.

A BW-SHP6 a következő linken megrendelhető:

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →