Kategóriák: Hírek

Wyze újdonságok a tengeren túlon

Nagy érdeklődéssel követem a Wyze bejelentéseit, mert nagyon jó áron kínálnak kiváló termékeket, amik felveszik a versenyt a nagyobb gyártók drágább megoldásaival is. Egyetlen egy probléma viszont akad a ezekkel…

Mégpedig az, hogy Európába nem szállítják, nem csak kis hazánkba, sehová USÁ-nkán kívűl. Szerencsére ismerősön keresztül én hozzájutottam a mérföldkőnek számító Wyzecam egyik első változatához, ami egyeseknek ismerős lehet a Xiaomi vonaláról is. Természetesen a készüléken semmilyen régiós korlátozás nincs, így az itthon is teljeskörűen használható.

Újdonságok

A Wyzecam azóta fejlődött, éppen a hetekben jelentették be a 3. generációt. Ez az elődökhöz képest rengeteg újdonságot hozott változatlanul $19.99 áron. Az egyik ilyen ígéretes funkció a színes éjjellátó mód, ami ha tényleg olyan jó minőségű, ahogy ígérik, akkor a világelsők között van. Ráadásul ezt akár kültéren is kipróbálhatjuk, hiszen a kamera IP65 védettséget tudhat magáénak.

Ugyancsak érdekes termék a Wyze Thermostat, mely megnyerő designjával a szebbek közé tartozik ahol a Nest is versenyzik. A gyártó egyszerű telepítést és használatot ígér (amerikai szabványokkal), illetve több kényelmi funkciót. Ezek segítségével mindig hamar optimális hőmérsékletet érhetünk el otthonunkban. A termosztát jól olvasható színes kijelzőjén túl ráadásul mobil applikációval és hangasszisztenssel is vezérelhető, akár távolról is. A szokásos funkciók persze mind megtalálhatóak a kellemes megjelenésű appban, így van lehetőségünk különböző időzítéseket és egyedi beállításokat eszközölni. A termosztát mellé hamarosan érkezik egy vezeték nélküli hő- és páratartalom mérő, mely a termosztát designját követi kisebb és hordozható méretben. A termosztát jelenleg elővételben kapható $49.99 áron.

A Wyze szereti a kihívásokat, erre jó példa, hogy a legújabb bejelentésükkel egy új piacra teszik be a lábukat, mindezt eléggé meggyőző indulással. Januárban érkezik ugyanis a Wyze Robot Vacuum, amely a szokásos robotporszívó és tudja mindazt amit elvárunk egy mai robottól. Rendelkezik LIDAR-ral, ami miatt pontos térképezésre képes, van lehetőség meghatározott területekre korlátozni a takarítást és a teljesítményére sem lehet panasz, hiszen a 2100 hpa eléggé jónak számít. Ami mégis kiemeli a mezőnyből, az az ára, hiszen mindössze $199.99 ami kb fele a konkurenseknek.

Nem csak bent, kint is…

Ha kilépünk a házon kívülre, jó szolgálatot tehet a Wyze Lock, mely egy vandálbiztos okoszár kiegészítő Pin kódos számlappal. Ezen termék mellé jól jöhet még a Wyze Doorbell, ami mobilunkra küldi hogy ki csengetett. E kettő termék segítségével akár be is engedhetjük a vendégeket, amíg hazaérünk.

Persze kertünk se maradjon ki a kényeztetésből, ezért épp most jelent meg a Wyze Sprinkler Controller névre hallgató okos időjárás alapján vezérelt öntöző rendszer.

 

Bár jelenleg Amerikára koncentrál a gyártó, reméljük hamarosan nyitnak a globális piac felé, így hazánkba is elérhetővé teszik termékeiket. Egy esetleges Európai bevezetésről azonnal értesítenénk titeket, de addig is követjük, milyen érdekes újdonsággal lep meg minket a Wzye.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt