Hírek

Váratlanul megjelent a Shelly Pro 4 utódja?

Felkerült egy termék Shelly Pro 4PM néven a Facebook Marketplace felületére, illetve ehhez tartozóan a Shelly hivatalos boltjába.

Lehet ez a termék lesz végül a Shelly 4 Pro Plus néven belengetett utód? Azt ugyanis már jó ideje várjuk, és bár több helyen feltűnt, legtöbbször csak előrendelni lehetett. Ezt a teóriát az is erősíti, hogy az első változatú Shelly Pro támogatása már megszűnt. Mindenesetre kialakításában nagyban hasonlít a kettő, arról azonban nincs információ, hogy a 4PM is megkapta-e volna az egyedi programkód futtatásának lehetőségét.

A Shelly Pro 4PM a szokásos Wifi mellett Ethernet és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. Nevéből adódóan 4 darab bemenete és 4 darab 16A (összesen max 40A) relés kimenete van, amelyeken képes a teljesítmény – a gyártó ígérete szerint – precíz mérésére is. Az eszköz kezelését a nagy méretű színes kijelző mellett 3 navigációs billentyű könnyíti meg. Ezek segítségével akár manuálisan is vezérelhetjük a kimeneteket, vagy megtekinthetjük a mért teljesítményt. Az elődhöz hasonlóan ez is kalapsínes kivitelben érkezik, ám ezúttal fekete színben, melyen jól látható a fehér Shelly logó és a ki- illetve bemeneti portok felirata.

Az újdonság jelenleg 13%-kal olcsóbban, 69 € áron vásárolható meg a Shelly oldalán. Arról még nincs információ, hogy hivatalosan mikor kerül forgalomba, illetve mikor lesz elérhető hazai viszonteladónál.

UPDATE: a hazai forgalmazótól megtudtuk, hogy ez még csak egy nyilvános béta, ezért lehet csak 1 darabot rendelni. A hivatalos forgalmazása október környékén várható.

UPDATE 2: a hazai forgalmazó megerősítette, hogy ez a korábbi nevén Pro 4 Plus. Ezen felül azt is megtudtuk, hogy október második felében várható az első szállítmány, mivel most indul a gyártása. A hazai viszonteladónál egyúttal el is indult az előrendelés.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt