Váratlanul megjelent a Shelly Pro 4 utódja?

Felkerült egy termék Shelly Pro 4PM néven a Facebook Marketplace felületére, illetve ehhez tartozóan a Shelly hivatalos boltjába.

Lehet ez a termék lesz végül a Shelly 4 Pro Plus néven belengetett utód? Azt ugyanis már jó ideje várjuk, és bár több helyen feltűnt, legtöbbször csak előrendelni lehetett. Ezt a teóriát az is erősíti, hogy az első változatú Shelly Pro támogatása már megszűnt. Mindenesetre kialakításában nagyban hasonlít a kettő, arról azonban nincs információ, hogy a 4PM is megkapta-e volna az egyedi programkód futtatásának lehetőségét.

A Shelly Pro 4PM a szokásos Wifi mellett Ethernet és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. Nevéből adódóan 4 darab bemenete és 4 darab 16A (összesen max 40A) relés kimenete van, amelyeken képes a teljesítmény – a gyártó ígérete szerint – precíz mérésére is. Az eszköz kezelését a nagy méretű színes kijelző mellett 3 navigációs billentyű könnyíti meg. Ezek segítségével akár manuálisan is vezérelhetjük a kimeneteket, vagy megtekinthetjük a mért teljesítményt. Az elődhöz hasonlóan ez is kalapsínes kivitelben érkezik, ám ezúttal fekete színben, melyen jól látható a fehér Shelly logó és a ki- illetve bemeneti portok felirata.

Az újdonság jelenleg 13%-kal olcsóbban, 69 € áron vásárolható meg a Shelly oldalán. Arról még nincs információ, hogy hivatalosan mikor kerül forgalomba, illetve mikor lesz elérhető a hazai viszonteladónál.

UPDATE: a hazai forgalmazótól megtudtuk, hogy ez még csak egy nyilvános béta, ezért lehet csak 1 darabot rendelni. A hivatalos forgalmazása október környékén várható.

UPDATE 2: a hazai forgalmazó megerősítette, hogy ez a korábbi nevén Pro 4 Plus. Ezen felül azt is megtudtuk, hogy október második felében várható az első szállítmány, mivel most indul a gyártása. A hazai viszonteladónál egyúttal el is indult az előrendelés.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →