Kategóriák: Hírek

Változások a Loxone termékeknél: jópár megújul, de van ami megszűnik

A Loxone háza tájáról mostanában egyre több hír érkezik. Nem is rég írtunk az új szoftveres frissítésekről, máris itt vannak a hardveres változások.

Ilyen például a Tree-s Mozgásérzékelő, amit alaposan átdolgoztak; új szenzorokat kapott, aminek köszönhetően még pontosabb jelenlét érzékelésre ad lehetőséget. Ennek okán a neve is megváltozik, mostantól Jelenlétérzékelő Tree néven érhető el. Ezáltal a felhasználási körök is bővültek, például használható automata fűtésvezérléshez és AAL funkciókhoz is.

Nem tudom ki hogy van vele, de én valahogy nem tudtam megszeretni a Loxone gyémánt mintás kapcsolóit. Elismerem, hogy szépek és többfunkciósak, de én inkább a klasszikus kapcsoló híve vagyok. Ha az olvasónak is hasonló dilemmát okozott a Loxone Touch Pure, mint nekem, akkor örülhet, hiszen ez a termék is megváltozik, igaz csak külcsínyben. A megújult kapcsoló funkcióit tekintve ugyanaz maradt, mint elődje – csak a design változott –, amin most már jobban szembetűnnek az érintési felületek.

És akkor ejtsünk szót a legnagyobb változásról, ugyanis a Loxone Extension júliustól megszűnik. Ennek oka, hogy a 10 éve piacon lévő kiegészítő mellé rengeteg másik érkezett, amik képesek átvenni egy-egy feladatot ettől a multifunkciós eszköztől, arról nem is beszélve, hogy a hangsúly most már átkerült a Tree eszközökre, azaz a Bus-os irányra, tehát eljárt felette az idő.

Zárásképpen említsük meg a hírt, ami a napokban került ki a Loxone oldalára, miszerint 2023-ra elkészül a Loxone Campus, a Loxone új központja, mely magában foglal egy szállodát, oktatási létesítményeket és egy 3000 nm raktárat is. Az új központ nem csak a márka miatt lesz zöld, hiszen az egészet a természettel összhangban tervezték, így belesimul a helyszín domborzatába.

 

Forrás: Verdom és Loxone

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt