Hírek

Újabb smart eszközökkel bővül az IKEA kínálata

Az IKEA Home intelligens termékcsalád, amely aTRÅDFRI jeltovábbítóhoz csatlakoztatva mobil alkalmazáson keresztül vezérelhető, kibővült a NYMÅNE függőlámpával és a TREDANSEN és a PRAKTLYSING elektromos rolókkal. E mellett érkezik még a VAPPEBY vezeték nélküli hangszórós lámpa SpotifyTap playback™ funkcióval.

Az IKEA egyre több figyelmet fordít termékeinél az okos funkciókra, ennek eredménye, hogy a korábban csak világítással foglalkozó termékcsaládja egyre több új funkciót kap. Jó példa erre a gyártó elektromos rolói, melyek vezeték nélkül akkumulátorról képesek üzemelni. A TREDANSEN és a PRAKTLYSNING is ilyen termékek, melyekhez előre társított jelismétlő és távirányító is tartozik. Működésüket tekintve azonosak, csak a lamellák kialakításában térnek el; sejtes illetve cellás változatok.

Persze lámpa terén sem kell félteni őket, hiszen kapunk egy szabályozható függőlámpát a NYMÅNE személyében. Ennél ráadásul a fényerő szabályzás mellett a színhőmérséklet is állítható 2200 kelvin (melegen izzó), 2700 kelvin (meleg fehér),és 4000 kelvin (hideg fehér) között. Külön plusz pont, hogy az izzó amúgy cserélhető, illetve a színvisszaadási index (CRI): <90, ami nagyon jónak mondható. A vezérléséhez külön megvásárolható a jeltovábbító és a távirányító.

A VAPPEBY egy érdekes hibrid, mert egyszerre vezeték nélküli lámpa és Spotify képes Bluetooth hangszóró. Kialakításában is különleges a kültéren is használható megoldás, melynek beépített akkumulátorát a külön vásárolható USB adapterrel tudjuk tölteni.

Ezeken felül érkezett még a BETTORP 2 az 1-ben készülék, mely hordozható lámpa és Qi vezeték nélküli töltő is egyben. A lámpa modul 4 tölthető akkumulátorral kiegészítve szintén Qi-n keresztül tölthető, így kényelmes megoldást jelenthet az éjszakai bóklászók számára.

 

Bővebben az IKEA sajtóközleményében olvashatsz a termékekről »

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt