Hírek

Új Xiaomi boltok Európában

Tavaly a spanyolországi bolt nyitásával kezdte az Európai terjeszkedést a Xiaomi, melyet idén több is követ. Ilyen például a múlt héten átadott csehországi Xiaomi Store Prágában, ahol a telefonok és kiegészítők mellett, a legnépszerűbb önálló termékek is elérhetőek, mint például a légtisztító, roller vagy éppen a médialejátszó. De vajon mikor várhatóak a többi termékek?

A HelloXiaomi értesülései szerint májusban újabb boltokkal bővül a repertoár, ráadásul egyből kettővel. Sajnos kis hazánk ezúttal is kimarad, mivel az első Mi Store Párizsban május 22-én, majd a második pár nappal később (25-én) az olaszországi Milánóban nyitja meg kapuit a nagyközönség elött. Ezekben a boltokban a korábbi termékeken túl már a teljes ökoszisztéma bevezetésére is sor kerülhet, azaz elérhetőek lehetnek a Smart Home eszközök is.

Ez feltehetően azt is jelentheti, hogy megjelennek az EU szabványú hálózati csatlakozóval ellátott termékek. Reméljük egyúttal, hogy az eddig csak „Mainland China” beállítással elérhető eszközök a továbbiakban működhetnek EU szerveren is egy frissítést követően. Persze ezek csak találgatások, de szerencsére nem kell sokat aludni, hogy kiderüljön.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt