Hírek

Szabadalomsértés miatt nem forgalmazhat okos otthon hangszórót a Google az USA-ban

A Google az Amerikai kereskedelmi bíróság döntése alapján megsértette a Sonos 5 audiotechnológiai szabadalmát. E miatt nem importálhat olyan termékeket az Egyesült Államokba, mely ezen technológiákat használják.

Ezen termékek közé tartoznak a cégóriás Pixel telefonjai, számítógépei és a Google Home alapú hangszórói. A behozatali tilalom 60 napon belül lép életbe. Ez idő alatt az ügyet elnöki felülvizsgálatnak vetik alá. A végső ítélet megerősítette a bizottsági bíró augusztusi előzetes megállapítását, miszerint a Google-t be kell vonni az importtilalom alá. Az első döntést követően a teljes bizottság összeült, hogy megvizsgálja, elfogadja-e vagy hatályon kívül helyezi-e ezt a határozatot.

A bizottság megállapította, hogy a Google megsértette az 1930-as tarifális törvényt, amelynek célja, hogy megakadályozza a tisztességtelen versenyt olyan intézkedésekkel, mint az Egyesült Államok szabadalmait, védjegyeit vagy szerzői jogait sértő termékek importja. A bizottság a Google ellen is kiadott egy felfüggesztő határozatot.

A Google nem ért egyet a jelenlegi döntéssel és fellebbezni fog, az sem kizárt, hogy a két cég peren kívül megegyezzen.

A Sonosnak két szabadalombitorlási pere is van folyamatban a Google ellen a szövetségi bíróságon. Az elsőt, amelyet 2020 januárjában nyújtottak be az Egyesült Államok Los Angeles-i Kerületi Bíróságára, felfüggesztették a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság döntéséig, mert az ügyek átfedő szabadalmakra vonatkoznak. A második, amely egy másik szabadalmat érint, az Egyesült Államok San Francisco-i Kerületi Bíróságán folyik.

 

Forrás: nytimes.com

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt