Kategóriák: Hírek

Sonoff újdonságok

Bár javában tart a nyár és sokan elmentek nyári szünetre – ami érthető, hiszen most már lehet menni – azért nem maradtunk újdonságok nélkül. Itt van mindjárt kettő érdekes új termék a Sonoff háza tájáról.

Az L1 után itt a kültéri L2 LED szalag

Az L2 azon kívül, hogy IP65 védettséggel rendelkezik, kapott még Bluetooth csatlakozási lehetőséget is. Minden funkciót, amit az L1-ben már megszokhattunk az újdonság is megörökölt. Ha akarjuk még a zene ritmusára is tud hangulatfényt biztosítani számunkra. A mellékelt távirányítón felül hangasszisztens segítségével is vezérelhetjük.

DUAL R3, avagy a király új ruhája

A korábbi DUAL R2 változathoz képest az R3 verzió teljes változáson esett át mely immár elfér egy nagyobb szerelvénydobozban a kapcsoló mögött is. A DUAL R3 alkalmas világítás, roló, függöny, ablaknyitás vezérlésre is, azzal a kikötéssel, hogy a maximális terhelés csatornánként 10A, de összesen 15A lehet. Motor vezérlés esetén a maximálisan elviselt teljesítmény 240W. Az aktuális fogyasztást ráadásul meg is tudjuk tekinteni, mivel az R3 méri ezeket. A telepítés is egyszerű, hiszen az újabb ESP32 chipnek köszönhetően a beépített Bluetooth kapcsolatot használhatjuk a párosításhoz. Bónusz, hogy a csomagban egy DIN rögzítőt is kapunk, ami nemes gesztus a gyártótól, látszik hogy figyelik a közösségi igényeket.

A felhízlalt POW R3

A DUAL után megérkezett a POW új változata is, mely jócskán megnőtt. Ennek oka, hogy a gyártó kifejezetten a nagyobb teljesítményű eszközök vezérlésére szánja ezt az új verziót, ami nem kevesebb mint 5500W-ot jelent. Ez már impozáns teljesítmény, ami komolyabb gépészet mellé is alkalmassá teszi. Természetesen a nagyobb teljesítményhez nagyobb dobozolás is dukál, így az eszközt már előre ellátták DIN felfogatással. A nagy teljesítmény ellenére a fogyasztás méréséről sem kell lemondanunk.

 

Az DUAL R3 már megvásárolható a hivatalos hazai forgalmazónál ezen linken, de hamarosan a többi is érkezik.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt