Sonoff újdonságok

Bár javában tart a nyár és sokan elmentek nyári szünetre – ami érthető, hiszen most már lehet menni – azért nem maradtunk újdonságok nélkül. Itt van mindjárt kettő érdekes új termék a Sonoff háza tájáról.

Az L1 után itt a kültéri L2 LED szalag

Az L2 azon kívül, hogy IP65 védettséggel rendelkezik, kapott még Bluetooth csatlakozási lehetőséget is. Minden funkciót, amit az L1-ben már megszokhattunk az újdonság is megörökölt. Ha akarjuk még a zene ritmusára is tud hangulatfényt biztosítani számunkra. A mellékelt távirányítón felül hangasszisztens segítségével is vezérelhetjük.

DUAL R3, avagy a király új ruhája

A korábbi DUAL R2 változathoz képest az R3 verzió teljes változáson esett át mely immár elfér egy nagyobb szerelvénydobozban a kapcsoló mögött is. A DUAL R3 alkalmas világítás, roló, függöny, ablaknyitás vezérlésre is, azzal a kikötéssel, hogy a maximális terhelés csatornánként 10A, de összesen 15A lehet. Motor vezérlés esetén a maximálisan elviselt teljesítmény 240W. Az aktuális fogyasztást ráadásul meg is tudjuk tekinteni, mivel az R3 méri ezeket. A telepítés is egyszerű, hiszen az újabb ESP32 chipnek köszönhetően a beépített Bluetooth kapcsolatot használhatjuk a párosításhoz. Bónusz, hogy a csomagban egy DIN rögzítőt is kapunk, ami nemes gesztus a gyártótól, látszik hogy figyelik a közösségi igényeket.

A felhízlalt POW R3

A DUAL után megérkezett a POW új változata is, mely jócskán megnőtt. Ennek oka, hogy a gyártó kifejezetten a nagyobb teljesítményű eszközök vezérlésére szánja ezt az új verziót, ami nem kevesebb mint 5500W-ot jelent. Ez már impozáns teljesítmény, ami komolyabb gépészet mellé is alkalmassá teszi. Természetesen a nagyobb teljesítményhez nagyobb dobozolás is dukál, így az eszközt már előre ellátták DIN felfogatással. A nagy teljesítmény ellenére a fogyasztás méréséről sem kell lemondanunk.

 

Az DUAL R3 már megvásárolható a hivatalos hazai forgalmazónál ezen a linken, de hamarosan a többi is érkezik.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →