Hírek

Megjelent a SONOFF Stackable Power Meter termékcsalád

A Stackable Power Meter névre keresztelt két termékből álló termékcsalád a professzionális felhasználókat célozza első sorban, de otthonunk vezérlésére is alkalmas lehet.

A két DIN kalapsínre rögzíthető részegység együttesen akár 128 eszköz vezérlésére is alkalmas, ráadásul teljesítmény méréssel karöltve akár 20A (körönként) terhelésig. Az elsődleges részegység a Main Unit (SPM-Main) végzi a vezérlést és menti az adatokat, illetve ez köti össze a felhős szolgáltatással a rendszert. Ez nem rendelkezik relés kimenettel, így csak koordinátor szerepet tölt be, viszont hálózati kapcsolódáshoz vezetékes ethernetet és WiFi-t is választhatunk.

Ehhez tud maximum 32 alegység (SPM-4Relay modul) csatlakozni RS-485 kapcsolaton keresztül. Minden ilyen modul 4 relés kimenettel, illetve többféle védelemmel rendelkezik, így nem kell tartanunk például a túlfeszültség okozta bajoktól. Fontos tulajdonsága még, hogy minden csatorna külön betápot kaphat, így akár teljesen izoláltan is használhatjuk.

Természetesen a vezérlést és a monitorozást a szokásos eWeLink APP-ban érhetjük el. Itt akár 180 napnyi előzményt is meg tudunk nézni (ha használunk SD kártyát a központi egységben). Ezeket az adatokat lehetőségünk van exportálni, illetve HTTP API-n keresztül is elkérni az SPM-Main eszköztől.

 

Jelenleg bemeneti eszközt még nem kapunk, így vezérlésre csak az alkalmazáson keresztül vagy az ott rögzített automatizálásokkal van lehetőségünk.

A termékek jelenleg előrendelésben kaphatóak októberi szállítással a gyártótól $29.90 (SPM-Main), illetve $59.90 (SPM-4Relay) áron ide kattintva, ahol bővebben is olvashatunk termékekről »

Viszont ha most rendelünk, akkor a Sonoff kedvezményt ad a facebook fanoknak:

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt