Hírek

Megérkezett a Shelly Pro és Plus széria

Tegnap került megrendezésre a ShellyNEXT online rendezvény, ahol több újdonságról is beszéltek a Shelly mérnökei.

Bár a legtöbb termékről sokminden kiderült – a Shelly által megosztott képek alapján –, azért több érdekességről is most hullott le igazán a lepel.

ESP32 a fő csapásvonal

Bár a továbbiakban is támogatott lesz a legtöbb korábbi termék, az új szériákban a jóval nagyobb tudású ESP32 váltja a korábbi ESP8266-os chipeket. Ennek köszönhetően már nem kell választanunk a felhő vagy az MQTT között, most már mindkettőt használhatjuk egyszerre.

Az ezzel szerelt új Shelly 1 már a Plus család tagja lesz, mely a Shelly 2.5 formavilágát és méreteit követi. A sorozat másik eleme az 1PM lesz, mely szintén követi az előzőleg megismert formavilágot. A Plus több szempontból is előrelépés, hiszen az erősebb processzor mellett jobb és biztonságosabb megoldásokat kapunk: gyorsabb szerelés és beüzemelés, biztonságosabb használat a különböző beépített védelmeknek köszönhetően.

Ráadásul a Plus széria két újdonsága már elérhető a Shelly hivatalos webshopjában.

Wall Switch

A korábbi pogácsa relék és az új Plus széria mellé érkezett egy új kiegészítő is, mely még könnyebbé teszi a Shelly relék beépítését: bemutatkozott a Shelly Wall Switch. Az újdonság első körben fekete és fehér színben lesz elérhető 1, 2, illetve 4 gangos kivitelben, de később várhatóak újabb színkombinációk. A Wall Switch-hez a gyári megoldáson kívül a Legrand Niloé kereteit is illeszthetjük, így már most kellően jól illeszthető otthonunkba.

Azoknak akik komolyan gondolják: a Pro széria

Bár a Pro széria a Shelly 4 Pro-val kezdődött, nemrég komoly vérfrissítésen esett át a Shelly Pro 4PM személyében. Ebben találkozhattunk először ethernet csatlakozási lehetőséget és ez az eszköz kapja meg elsőként a már régóta várt egyedi mJS alapú scriptelhetőséget. A Pro széria szintén az ESP32-es chipre épül és ezen termékek mind DIN kalapsínes kivitelben érkeznek. Ez nem véletlen, hiszen a gyártó ezt a vonalat szánja a professzionális felhasználóknak, legyen szó otthoni, vagy irodai környezetről.

Hogy ne árválkodjon a korábban bejelentett 4PM, hamarosan megkapjuk a Shelly Pro 1-et, a Shelly Pro 2-őt, a Shelly Pro 1 PM-et, illetve a Shelly Pro 2 PM-et. Mindegyik változat követi a Plus és a korábbi változatok színvilágát, de azoknál több beépített védelemmel lesznek ellátva (méretükből kifolyólag). Ezen újdonságok várhatóan jövő év elején érkeznek.

 

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt