Megérkezett a Shelly Pro és Plus széria

Tegnap került megrendezésre a ShellyNEXT online rendezvény, ahol több újdonságról is beszéltek a Shelly mérnökei.

Bár a legtöbb termékről sokminden kiderült – a Shelly által megosztott képek alapján –, azért több érdekességről is most hullott le igazán a lepel.

ESP32 a fő csapásvonal

Bár a továbbiakban is támogatott lesz a legtöbb korábbi termék, az új szériákban a jóval nagyobb tudású ESP32 váltja a korábbi ESP8266-os chipeket. Ennek köszönhetően már nem kell választanunk a felhő vagy az MQTT között, most már mindkettőt használhatjuk egyszerre.

Az ezzel szerelt új Shelly 1 már a Plus család tagja lesz, mely a Shelly 2.5 formavilágát és méreteit követi. A sorozat másik eleme az 1PM lesz, mely szintén követi az előzőleg megismert formavilágot. A Plus több szempontból is előrelépés, hiszen az erősebb processzor mellett jobb és biztonságosabb megoldásokat kapunk: gyorsabb szerelés és beüzemelés, biztonságosabb használat a különböző beépített védelmeknek köszönhetően.

Ráadásul a Plus széria két újdonsága már elérhető a Shelly hivatalos webshopjában.

Wall Switch

A korábbi pogácsa relék és az új Plus széria mellé érkezett egy új kiegészítő is, mely még könnyebbé teszi a Shelly relék beépítését: bemutatkozott a Shelly Wall Switch. Az újdonság első körben fekete és fehér színben lesz elérhető 1, 2, illetve 4 gangos kivitelben, de később várhatóak újabb színkombinációk. A Wall Switch-hez a gyári megoldáson kívül a Legrand Niloé kereteit is illeszthetjük, így már most kellően jól illeszthető otthonunkba.

Azoknak akik komolyan gondolják: a Pro széria

Bár a Pro széria a Shelly 4 Pro-val kezdődött, nemrég komoly vérfrissítésen esett át a Shelly Pro 4PM személyében. Ebben találkozhattunk először ethernet csatlakozási lehetőséget és ez az eszköz kapja meg elsőként a már régóta várt egyedi mJS alapú scriptelhetőséget. A Pro széria szintén az ESP32-es chipre épül és ezen termékek mind DIN kalapsínes kivitelben érkeznek. Ez nem véletlen, hiszen a gyártó ezt a vonalat szánja a professzionális felhasználóknak, legyen szó otthoni, vagy irodai környezetről.

Hogy ne árválkodjon a korábban bejelentett 4PM, hamarosan megkapjuk a Shelly Pro 1-et, a Shelly Pro 2-őt, a Shelly Pro 1 PM-et, illetve a Shelly Pro 2 PM-et. Mindegyik változat követi a Plus és a korábbi változatok színvilágát, de azoknál több beépített védelemmel lesznek ellátva (méretükből kifolyólag). Ezen újdonságok várhatóan jövő év elején érkeznek.

 

 

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →