Kategóriák: Hírek

Mátol már tud magyarul a Netflix

Ma hajnalban érkezett a frissítés, miszerint a népszerű streaming szolgáltató ezentúl magyar nyelven is elérhető.

Ráadásul ez nem csak a kezelőfelület nyelvét érinti, hanem a tartalmakat is; bővült ugyanis a magyar felirattal vagy magyar szinkronnal rendelkező filmek száma, sőt több magyar mű is felkerült a kínálatba.

Bár Magyarországon eddig az HBO GO volt a legnépszerűbb platform – ennek több oka is van, hiszen kedvező áron érhető el a tv szolgáltatóknál, illetve tartalmai nagyobb része eddig is magyar nyelven volt nézhető – világ szinten jelenleg a Netflix vezet és bár hazai kínálata eddig kevesebb volt a nemzetközi felhozatalhoz képest, ez most változhat. Erős a nyomás a streaming szolgáltatókon, hiszen a legnagyobb tartalomgyártók egyre másra jelennek meg saját megoldásukkal, amivel együtt jár az, hogy műveik lekerülnek a többi streaming szolgáltató kínálatából. Az egyik – és talán a legnagyobb, hiszen felöleli a Marvel, Pixar, LucasFilm stúdiókat – ilyen a Disney, mely szolgáltatása még ugyan nem érhető el, de legújabb filmjeik már nem kerülnek be se a Netflix, se a HBO GO kínálatába. Ez az exkluzivitás feldarabolja a piacot és igen erős tartalmak kellenek a kínálatba, hogy megtartsák a nézőket. Szerencsére a Netflix saját gyártású filmjei és sorozatai eddig is népszerűek voltak, például az olyan címek, mint a Stranger Things vagy a Black Mirror.

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt