Mátol már tud magyarul a Netflix

Ma hajnalban érkezett a frissítés, miszerint a népszerű streaming szolgáltató ezentúl magyar nyelven is elérhető.

Ráadásul ez nem csak a kezelőfelület nyelvét érinti, hanem a tartalmakat is; bővült ugyanis a magyar felirattal vagy magyar szinkronnal rendelkező filmek száma, sőt több magyar mű is felkerült a kínálatba.

Bár Magyarországon eddig az HBO GO volt a legnépszerűbb platform – ennek több oka is van, hiszen kedvező áron érhető el a tv szolgáltatóknál, illetve tartalmai nagyobb része eddig is magyar nyelven volt nézhető – világ szinten jelenleg a Netflix vezet és bár hazai kínálata eddig kevesebb volt a nemzetközi felhozatalhoz képest, ez most változhat. Erős a nyomás a streaming szolgáltatókon, hiszen a legnagyobb tartalomgyártók egyre másra jelennek meg saját megoldásukkal, amivel együtt jár az, hogy műveik lekerülnek a többi streaming szolgáltató kínálatából. Az egyik – és talán a legnagyobb, hiszen felöleli a Marvel, Pixar, LucasFilm stúdiókat – ilyen a Disney, mely szolgáltatása még ugyan nem érhető el, de legújabb filmjeik már nem kerülnek be se a Netflix, se a HBO GO kínálatába. Ez az exkluzivitás feldarabolja a piacot és igen erős tartalmak kellenek a kínálatba, hogy megtartsák a nézőket. Szerencsére a Netflix saját gyártású filmjei és sorozatai eddig is népszerűek voltak, például az olyan címek, mint a Stranger Things vagy a Black Mirror.

 

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →