Kategóriák: Hírek

Frissült a Sonoff Mini, itt a ZBMINI és a MINIR2

A Sonoff megint nem tétlenkedett, hiszen az alapból jóra sikerült Sonoff Minihez nemrég érkezett a Zigbee-s változat, most viszont az előd is frissítésre került.

A Sonoff termékei közé idén megérkeztek a már régóta rebesgetett Zigbee eszközök, melynek hatására több termék is megjelent Zigbee változatban. Pár hete például a Mini volt a soros, mely ráadásul kisebb ráncfelvarráson is keresztül esett. Ilyen például az egyből szembe ötlő színváltozás a sorkapcson, mely egyértelműbbé teszi a használatot. De például ebben a verzióban már eltűnt a külső antenna – amiről ekkor még nem tudtuk, hogy a wifis változat is követni fog. Külön öröm, hogy a Sonoff Zigbee termékei megkapják a Zigbee 3 változatot, azaz hivatalos Zigbee Certification-nel rendelkeznek és AES-128 titkosítást használnak.

A MINIR2 a Zigbee változathoz hasonlóan beépített antennával és javított hardverrel érkezik. Külön kiemelik, hogy több tesztnek is alávetették és hogy megfelel a CE és FCC szabványoknak. Ahogy a korábbi változat, ez is megkapta az új vezérlési módokat és a DIY üzemmódot.

Az új Sonoff MINIR2 és ZBMINI hamarosan itthon is kapható.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt