Frissült a Sonoff Mini, itt a ZBMINI és a MINIR2

A Sonoff megint nem tétlenkedett, hiszen az alapból jóra sikerült Sonoff Minihez nemrég érkezett a Zigbee-s változat, most viszont az előd is frissítésre került.

A Sonoff termékei közé idén megérkeztek a már régóta rebesgetett Zigbee eszközök, melynek hatására több termék is megjelent Zigbee változatban. Pár hete például a Mini volt a soros, mely ráadásul kisebb ráncfelvarráson is keresztül esett. Ilyen például az egyből szembe ötlő színváltozás a sorkapcson, mely egyértelműbbé teszi a használatot. De például ebben a verzióban már eltűnt a külső antenna – amiről ekkor még nem tudtuk, hogy a wifis változat is követni fog. Külön öröm, hogy a Sonoff Zigbee termékei megkapják a Zigbee 3 változatot, azaz hivatalos Zigbee Certification-nel rendelkeznek és AES-128 titkosítást használnak.

A MINIR2 a Zigbee változathoz hasonlóan beépített antennával és javított hardverrel érkezik. Külön kiemelik, hogy több tesztnek is alávetették és hogy megfelel a CE és FCC szabványoknak. Ahogy a korábbi változat, ez is megkapta az új vezérlési módokat és a DIY üzemmódot.

Az új Sonoff MINIR2 és ZBMINI hamarosan itthon is kapható.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →