Hírek

Firmware hiba miatt lehetőség szerint kerüljük a Z-Wave 700-as vezérlők használatát, javasolja a Z-WaveJS fejlesztője

A Home Assistant kiadott egy riasztást, mi szerint aki teheti kerülje a 700-as Z-Wave vezérlők használatát egy firmware hiba miatt. Alább a közlemény.

Kerülje a 700-as sorozatú Z-Wave vezérlőket

Míg a 700-as sorozatú Z-Wave vezérlőket a Z-Wave JS támogatja, ezeknek az eszközöknek a firmware-ében jelenleg van egy hiba, amely egyes hálózatokon a mesh elárasztását és a vezérlő leállását okozhatja. Jelenleg az összes 700-as sorozatú vezérlő ugyanazt a firmware-t használja, és ki van téve ennek a hibának. A Z-Wave JS és több gyártó értesítette a Silicon Laboratoriest, és megoldásra vár.

Kerülő megoldás

A felhasználóknak lehetőleg kerülniük kell a 700-as sorozatú vezérlőkre való frissítést. Azoknak a felhasználóknak, akik már frissítettek, és tapasztalják a hiba hatásait, fontolóra kell venniük az 500-as sorozatú vezérlőre való visszaminősítést. Ez sok vezérlő esetében megtehető úgy, hogy biztonsági másolatot készít a 700-as sorozatú vezérlőről, és visszaállítja a biztonsági másolatot az előző vezérlőre a Zwavejs2mqtt használatával. Az 500-as sorozatú vezérlőnek a Z-Wave SDK 6.61-es vagy újabb verziójával kell rendelkeznie, ezért előfordulhat, hogy firmware-frissítésre lesz szükség. Zwavejs2mqtt >6.3.0 is szükséges.

Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek második, 500-as sorozatú vezérlővel, úgy konfigurálják Z-Wave eszközeiket, hogy elkerüljék a gyakori üzeneteket, például az energiafigyelőket, amelyek néhány másodpercenként frissítik az értékeket. Noha ez nem oldja meg a problémát minden felhasználó számára, sokan, akik gyakran halk hálókat használnak, el tudták kerülni a hiba hatásait.

Forrás: https://alerts.home-assistant.io/

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt