Kategóriák: Hírek

Érkezik a Matter támogatás Amazon eszközökre és az ESP32-H2 SoC-ra

Az Amazon egyre komolyabb részt vállal a Matter fejlesztésében. Ennek legújabb lépése, hogy a vállalat tag lett a Thread igazgatótanácsában.

A gyártó célja, hogy 2022-ben már a legtöbb Echo eszköz Matter támogatással rendelkezzen, ennek első lépése, hogy az Echo 4. széria megkapja a szoftveres támogatást.

A Matter – korábban CHIP – megoldástól várják a gyártók az áttörést, hiszen a szabvány bevezetésével végre közös nevezőre kerülhetnek az IoT eszközök. Ráadásul sok jelenleg is kapható eszköz lesz elviekben frissíthető Matter-re. Ez és, hogy sok nagy gyártó áll mögötte, arra sarkallja a piacot, hogy szintén zárkózzanak fel a kezdeményezés mögött.

A népszerű ESP családot gyártó ESPRESSIF is érkezik az ESP32-H2 megoldásával, mely a napokban közölte, hogy megkapta a hivatalosan támogatott Thread és Zigbee minősítést. Az ESP32-H2 dev kit ugyan még nem kapható nyilvánosan, de hamarosan várhatunk erre építő – és várhatóan kedvező árú – megoldásokat. Példa felhasználásról a gyártó már adott ki anyagot:

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt