Érkezik a Matter támogatás Amazon eszközökre és az ESP32-H2 SoC-ra

Az Amazon egyre komolyabb részt vállal a Matter fejlesztésében. Ennek legújabb lépése, hogy a vállalat tag lett a Thread igazgatótanácsában.

A gyártó célja, hogy 2022-ben már a legtöbb Echo eszköz Matter támogatással rendelkezzen, ennek első lépése, hogy az Echo 4. széria megkapja a szoftveres támogatást.

A Matter – korábban CHIP – megoldástól várják a gyártók az áttörést, hiszen a szabvány bevezetésével végre közös nevezőre kerülhetnek az IoT eszközök. Ráadásul sok jelenleg is kapható eszköz lesz elviekben frissíthető Matter-re. Ez és, hogy sok nagy gyártó áll mögötte, arra sarkallja a piacot, hogy szintén zárkózzanak fel a kezdeményezés mögött.

A népszerű ESP családot gyártó ESPRESSIF is érkezik az ESP32-H2 megoldásával, mely a napokban közölte, hogy megkapta a hivatalosan támogatott Thread és Zigbee minősítést. Az ESP32-H2 dev kit ugyan még nem kapható nyilvánosan, de hamarosan várhatunk erre építő – és várhatóan kedvező árú – megoldásokat. Példa felhasználásról a gyártó már adott ki anyagot:

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →