Kategóriák: Hírek

Érdekes Apple nyitás: elérhetővé válik az Apple Music az Amazon Echo hangszórókon

Minap jelentette be a két cég, hogy az Apple Music hamarosan elérhetővé válik az Amazon népszerű okoshangszóróin. A bejelentés azért is érdekes, mert a két cég konkurál ezen és az okoshangszóró piacon is.

Nem olyan régen jelentette meg az Apple a saját okoshangszóróját a HomePod-ot, azonban magas ára és megkésett piaci megjelenése – ezáltal alacsony támogatottsága – miatt nem lett még átütő siker. Ezzel szemben a piac nagy részét uraló Amazon Echo termékcsalád folyamatosan bővül újabb szolgáltatásokkal és újabb termékekkel. Nem is véletlen, hogy az igazi konkurens a Google megoldásával szemben is képes volt jelentős előnyre szert tenni – már ami a piaci részesedést illeti.

Bár az Amazon jelenleg is rendelkezik zenei áruházzal, az Echo platformon e mellett elérhető egyéb alternatíva is, mint páldául a Spotify. Ennek az lehet az oka, hogy az Amazon inkább a hárdveres eladásokra koncentrál.

Ezt ismerhette fel az Apple is, így –  az amúgy népszerű zenei szolgáltatásuk – újabb felhasználói táborhoz juthat el, illetve az Amazon is jól járhat, hiszen még népszerűbb lehet az Echo az Apple felhasználók szemében.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt