Hírek

Előrendelhető a Home Assistant SkyConnect a hazai viszonteladónál

Még korlátozott ideig elő tudjátok rendelni a Thread és Zigbee képességekkel érkező USB kulcsot, mellyel könnyen bővíthetitek Home Assistant-otok tudását.

A Nabu Casa (a Home Assistant mögött álló cég) régóta fejleszt hardveres irányba, melyekkel még könnyebbé szeretné tenni a HA-t használók életét. Első sikeres együttműködésük az Odroid-dal történt a Home Assistant Blue személyében. Ezt követte a már saját fejlesztésű Yellow, mely Raspberry Pi Compute Modul köré ad rengeteg hasznos plusz funkciót.

A most elérhetővé váló SkyConnect a már meglévő hardverrel rendelkezők számára készült megoldás. Ennek célja, hogy a lehető legkönnyebben Zigbee, Thread, vagy majd később Matter kompatibilissé tehessük Home Assistant rendszerünket.

A hardver alapja egy Silicon Labs EFR32MG21 SoC-on (ugyanazon a chip, mint a Sonoff ZBDongle-E típusánál), egy IEEE 802.15.4 többprotokollú 2,4 GHz-es rádiós MCU-n alapul, amely képes egyidejűleg mindkét Zigbee 3.0 (EmberZNet/EZSP) és Thread (OpenThread/Spinel inc. Matter/CHIP over Thread) futtatására. Az EFR32 Series 2 (Silicon Labs EZSP v8) másik nagy előnye, hogy képes akár +20 dBm teljesítménnyel sugározni és akár 100 eszköznél is többet kezelni.

Előrendelésben most 13 995 Ft, melyet várhatóan november végén, december elején szállítanak »

Hivatalos oldal »

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt