Előrendelhető a Home Assistant SkyConnect a hazai viszonteladónál

Még korlátozott ideig elő tudjátok rendelni a Thread és Zigbee képességekkel érkező USB kulcsot, mellyel könnyen bővíthetitek Home Assistant-otok tudását.

A Nabu Casa (a Home Assistant mögött álló cég) régóta fejleszt hardveres irányba, melyekkel még könnyebbé szeretné tenni a HA-t használók életét. Első sikeres együttműködésük az Odroid-dal történt a Home Assistant Blue személyében. Ezt követte a már saját fejlesztésű Yellow, mely Raspberry Pi Compute Modul köré ad rengeteg hasznos plusz funkciót.

A most elérhetővé váló SkyConnect a már meglévő hardverrel rendelkezők számára készült megoldás. Ennek célja, hogy a lehető legkönnyebben Zigbee, Thread, vagy majd később Matter kompatibilissé tehessük Home Assistant rendszerünket.

A hardver alapja egy Silicon Labs EFR32MG21 SoC-on (ugyanazon a chip, mint a Sonoff ZBDongle-E típusánál), egy IEEE 802.15.4 többprotokollú 2,4 GHz-es rádiós MCU-n alapul, amely képes egyidejűleg mindkét Zigbee 3.0 (EmberZNet/EZSP) és Thread (OpenThread/Spinel inc. Matter/CHIP over Thread) futtatására. Az EFR32 Series 2 (Silicon Labs EZSP v8) másik nagy előnye, hogy képes akár +20 dBm teljesítménnyel sugározni és akár 100 eszköznél is többet kezelni.

Előrendelésben most 13 995 Ft, melyet várhatóan november végén, december elején szállítanak »

Hivatalos oldal »

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →