Hírek

Ajax Systems bejelentések

Nemrég tartotta meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ajax Systems az idei évi online bejelentését, melyben értékelték a 2021-es évet. A letisztult modern design világgal rendelkező vezeték nélküli biztonsági rendszer több új kiegészítőt is kapott, illetve bővítették a szoftveres képességeket is.

Hub 2

A jelenleg piacon lévő 2G hub mellé érkezni fog egy új, immár 4G képes változat. Ezzel együtt a 3G változat nem kerül kivezetésre, továbbiakban is választható opció lesz ott, ahol a 2G hálózat elérhető. Minden másban a két hub megegyezik, így ez csak a régiós korlátozásokra kínál megoldást.

ReX 2

Az amúgy is eléggé impresszív vezeték nélküli hatótávval rendelkező Ajax rendszerekhez érkezett egy fejlettebb jelerősítő, mely ennél jóval többet kínál. A ReX 2 működhet vezetékes és vezeték nélküli jel rádiós végpontjaként, legyen szó akár a Jeweller vagy a Wings megoldásokról. Egy Ajax rendszer akár 5 darab ReX 2 jelerősítőt is tartalmazhat, amivel a lefedett terület akár a hihetetlennek hangzó 35 km2 is elérheti. Természetesen ezek mellett a biztonságos üzemeltetésre is gondolt a gyártó, így az eszköz távolról menedzselhető, illetve akár 38 órás áramkimaradást is képes átvészelni a beépített akkumulátorának köszönhetően. Ráadásul a ReX 2 képes a Hub nélkül is helyi riasztási funkciókat ellátni, melyhez a rákapcsolt eszközöket használja.

vhfBridge

Az olyan területeken, ahol gyenge az internet kapcsolat, kínál megoldást a vhfBridge, mely több 10, vagy akár 100 km-es távokat képes áthidalni Ajax rendszer és  3. féltől származó biztonsági megoldások között a VHF rádiófrekvenciás tartományban. Az eszköz 8 állítható kimenettel és 75 órás tartalék akkumulátorral rendelkezik és szintén támogatja a távoli felügyeletet.

MultiTransmitter: 2/3EOL-t támogató integrációs modul

Az iparági szakemberek kérésére a MultiTransmitter integrációs modul támogatást kap két és három ellenállású érzékelő csatlakoztatására. Más szóval, az integrációs modul több típusú eseményt képes megkülönböztetni a csatlakoztatott vezetékes detektoroktól. Ez rugalmasabbá teszi a felújítást a többzónás riasztókkal a kereskedelmi ingatlanokban, és növeli a kompatibilis érzékelők számát. A frissített MultiTransmitter 2022 első negyedévében lesz megrendelhető.

Socket type G

Az angol területen élők számára elkészült a Socket brit verziója, mely maximum 3 kW terhelés mellett használható és természetesen tudja a teljesítmény mérést is. Ez a változat is a Jeweller kommunikációs megoldásra épít, így szükséges hozzá a Hub.

Fibra

Bár az Ajax mérnökei elkötelezettek a vezeték nélküli technológia mellett, hallgattak a piaci nyomásra és így megérkezett a vezetékes megoldások új verziója a Fibra, mely a riasztók bus alapú rendszere. A mérnökök itt teljesen átdolgozták az eddig általánosan használt vezetékes kommunikációt, hogy az szabotázs ellen védettebb legyen. E mellett sikerült jelentősen csökkenteni az eszközönkénti fogyasztást, amivel nagyobb hatótáv és több eszköz érhető el egy rendszerben. Az új megoldás ráadásul rugalmas, így ugyanarra a kábelre csatlakoztathatjuk a szenzorokat és a beviteli paneleket is, azok hozzáadása és telepítése ezáltal egyszerűbbé válik. Ezt megkönnyítendő egyszerű és gyors cserélhetőséget lehetővé tevő fali csatlakozókat dolgoztak ki a mérnökök az Ajax szenzorokhoz.

Természetesen az új rendszerhez új hub is dukál, mely a Hub Hybrid nevet kapta és rendelkezik a Hub 2 összes funkciójával, kiegészítve 8 Fibra bus vonallal. Ez a hub akár 3 és fél napot képes üzemelni áramkimaradás esetén a beépített akkumulátorának köszönhetően. A hub képes akár 100 vezetékes és vezeték nélküli eszközt fogadni.

Az újdonságok 2022 év elejétől lesznek elérhetőek.

Az eseményt az angol nyelű Ajax blogon tudjuk visszanézni, illetve kivonatot is itt érjük el »

Ha érdekel titeket az Ajax megoldása, keressétek fel hazai viszonteladót »

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt