Ajax Systems bejelentések

Nemrég tartotta meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ajax Systems az idei évi online bejelentését, melyben értékelték a 2021-es évet. A letisztult modern design világgal rendelkező vezeték nélküli biztonsági rendszer több új kiegészítőt is kapott, illetve bővítették a szoftveres képességeket is.

Hub 2

A jelenleg piacon lévő 2G hub mellé érkezni fog egy új, immár 4G képes változat. Ezzel együtt a 3G változat nem kerül kivezetésre, továbbiakban is választható opció lesz ott, ahol a 2G hálózat elérhető. Minden másban a két hub megegyezik, így ez csak a régiós korlátozásokra kínál megoldást.

ReX 2

Az amúgy is eléggé impresszív vezeték nélküli hatótávval rendelkező Ajax rendszerekhez érkezett egy fejlettebb jelerősítő, mely ennél jóval többet kínál. A ReX 2 működhet vezetékes és vezeték nélküli jel rádiós végpontjaként, legyen szó akár a Jeweller vagy a Wings megoldásokról. Egy Ajax rendszer akár 5 darab ReX 2 jelerősítőt is tartalmazhat, amivel a lefedett terület akár a hihetetlennek hangzó 35 km2 is elérheti. Természetesen ezek mellett a biztonságos üzemeltetésre is gondolt a gyártó, így az eszköz távolról menedzselhető, illetve akár 38 órás áramkimaradást is képes átvészelni a beépített akkumulátorának köszönhetően. Ráadásul a ReX 2 képes a Hub nélkül is helyi riasztási funkciókat ellátni, melyhez a rákapcsolt eszközöket használja.

vhfBridge

Az olyan területeken, ahol gyenge az internet kapcsolat, kínál megoldást a vhfBridge, mely több 10, vagy akár 100 km-es távokat képes áthidalni Ajax rendszer és  3. féltől származó biztonsági megoldások között a VHF rádiófrekvenciás tartományban. Az eszköz 8 állítható kimenettel és 75 órás tartalék akkumulátorral rendelkezik és szintén támogatja a távoli felügyeletet.

MultiTransmitter: 2/3EOL-t támogató integrációs modul

Az iparági szakemberek kérésére a MultiTransmitter integrációs modul támogatást kap két és három ellenállású érzékelő csatlakoztatására. Más szóval, az integrációs modul több típusú eseményt képes megkülönböztetni a csatlakoztatott vezetékes detektoroktól. Ez rugalmasabbá teszi a felújítást a többzónás riasztókkal a kereskedelmi ingatlanokban, és növeli a kompatibilis érzékelők számát. A frissített MultiTransmitter 2022 első negyedévében lesz megrendelhető.

Socket type G

Az angol területen élők számára elkészült a Socket brit verziója, mely maximum 3 kW terhelés mellett használható és természetesen tudja a teljesítmény mérést is. Ez a változat is a Jeweller kommunikációs megoldásra épít, így szükséges hozzá a Hub.

Fibra

Bár az Ajax mérnökei elkötelezettek a vezeték nélküli technológia mellett, hallgattak a piaci nyomásra és így megérkezett a vezetékes megoldások új verziója a Fibra, mely a riasztók bus alapú rendszere. A mérnökök itt teljesen átdolgozták az eddig általánosan használt vezetékes kommunikációt, hogy az szabotázs ellen védettebb legyen. E mellett sikerült jelentősen csökkenteni az eszközönkénti fogyasztást, amivel nagyobb hatótáv és több eszköz érhető el egy rendszerben. Az új megoldás ráadásul rugalmas, így ugyanarra a kábelre csatlakoztathatjuk a szenzorokat és a beviteli paneleket is, azok hozzáadása és telepítése ezáltal egyszerűbbé válik. Ezt megkönnyítendő egyszerű és gyors cserélhetőséget lehetővé tevő fali csatlakozókat dolgoztak ki a mérnökök az Ajax szenzorokhoz.

Természetesen az új rendszerhez új hub is dukál, mely a Hub Hybrid nevet kapta és rendelkezik a Hub 2 összes funkciójával, kiegészítve 8 Fibra bus vonallal. Ez a hub akár 3 és fél napot képes üzemelni áramkimaradás esetén a beépített akkumulátorának köszönhetően. A hub képes akár 100 vezetékes és vezeték nélküli eszközt fogadni.

Az újdonságok 2022 év elejétől lesznek elérhetőek.

Az eseményt az angol nyelű Ajax blogon tudjuk visszanézni, illetve a kivonatot is itt érjük el »

Ha érdekel titeket az Ajax megoldása, keressétek fel a hazai viszonteladót »

Kövess minket!
, , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →