Hírek

A rack szekrény megreformálása? Itt az UniFi Dream Wall

Érdekes eszközt mutatott be a napokban a hálózati eszközeiről híres UniFi, ez nem más mint egy újragondolt moduláris rack szekrény.

A termék arra a felvetésre keresi a választ, hogy hogyan lehetne a robosztus hálózati eszközöket praktikusabban elhelyezni, mint a ma használt szabvány rack szekrények. Ezek jobb esetben nyomtató, rosszabb esetben valóban szekrény méretűek, melyek elhelyezése még céges környezetben sem mindig egyszerű.

Ez a gondolat járt a Dream Wall tervezői fejében is, amikor egy nagyobb – ugyanakkor mindössze 61mm vastag – fali modulba sűrítették a legtöbbet használt funkciókat ellátó eszközöket. A Dream Wallban kapunk tehát SDN hálózati vezérlőt, NAS-t, Ethernet switch-et, PoE tápegységet, Gigbites routert, Wifi 6 Access Point-ot, UPS-t, CCTV NVR vezérlőt, Door Access Controller-t és többek között VOIP kiszolgálót. A UniFi az egészet ráadásul modulos elrendezésben képzelte el, így a Dream Wall testre szabható, azaz a fenti lista is szabadon variálható.

A megoldásnak amúgy lenne helye okos otthonokban is, ahol a hálózat is egy sarkalatos pont, illetve annak megfelelő elhelyezése.

Jelenleg két modellt mutattak be, az alap $799, míg a pro változat $1200 körül alakul. Később a modulok és a változatok tovább bővülhetnek.

 

 

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt