A rack szekrény megreformálása? Itt az UniFi Dream Wall

Érdekes eszközt mutatott be a napokban a hálózati eszközeiről híres UniFi, ez nem más mint egy újragondolt moduláris rack szekrény.

A termék arra a felvetésre keresi a választ, hogy hogyan lehetne a robosztus hálózati eszközöket praktikusabban elhelyezni, mint a ma használt szabvány rack szekrények. Ezek jobb esetben nyomtató, rosszabb esetben valóban szekrény méretűek, melyek elhelyezése még céges környezetben sem mindig egyszerű.

Ez a gondolat járt a Dream Wall tervezői fejében is, amikor egy nagyobb – ugyanakkor mindössze 61mm vastag – fali modulba sűrítették a legtöbbet használt funkciókat ellátó eszközöket. A Dream Wallban kapunk tehát SDN hálózati vezérlőt, NAS-t, Ethernet switch-et, PoE tápegységet, Gigbites routert, Wifi 6 Access Point-ot, UPS-t, CCTV NVR vezérlőt, Door Access Controller-t és többek között VOIP kiszolgálót. A UniFi az egészet ráadásul modulos elrendezésben képzelte el, így a Dream Wall testre szabható, azaz a fenti lista is szabadon variálható.

A megoldásnak amúgy lenne helye okos otthonokban is, ahol a hálózat is egy sarkalatos pont, illetve annak megfelelő elhelyezése.

Jelenleg két modellt mutattak be, az alap $799, míg a pro változat $1200 körül alakul. Később a modulok és a változatok tovább bővülhetnek.

 

 

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →