Hírek

Pályázatot hirdet a SIEMENS a most 25 éves Logo! megünneplésére

A SIEMENS népszerű terméke a Logo! idén lett 25 éves. Ennek alkalmából a gyártó globális ötletpályázatot hirdetett.

Ha van egy jó IoT elképzelésed, amiben a Logo! PLC és a felhős kapcsolata fontos szerepet játszana, akkor ne habozz; jelentkezz!
Lehet szó okos otthonról, kertvezérlésről vagy ipari megoldásról. Ötletelni a SIEMENS fórumán tudtok, ahol a közösség is részt vesz a nyertes projekt kiválasztásában.

A kiírás kiemeli, hogy az idén megjelent új felhős kapcsolattal kell megvalósítani a projektet, amire szeptember 1-től két hónap áll rendelkezésre.

Innovációs verseny

Ezen felül a SIEMENS egy globális innovációs versenyt is hirdetett a fenntarthatóság jegyében, amiben különböző kihívásokat kell teljesíteni:

,,Egyetemisták, kutatók és startup cégek éppúgy indulhatnak a versenyen, mint a Siemens ügyfelei és beszállító partnerei, akik a valós életből vett, létező kihívások megválaszolásához adhatnak ötleteket. Ilyen innovatív technológiai megoldásra váró probléma például a túlfolyás kockázatának előrejelzése és elkerülése a városi csatornahálózatokban, amelyek a klímaváltozás következtében gyakoribbá váló, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék idején kapacitásuk határához érnek.

Hasonló kihívás az áramfogyasztás mintáinak pontosabb megértését segítő megoldások, valamint új modellek fejlesztése, amelyekkel jobban kiaknázhatók az okos áramhálózatok lehetőségei a szénmentes, fenntartható áramellátásra való áttérésben. De benevezhetnek az újítók olyan megoldásokkal is, amelyekkel az okosgyárak csökkenthetik szénlábnyomukat, vagy folyamataikban több mindent újrahasznosíthatnak.

A kihívások teljes listája a Technológiával a fenntarthatóságért innovációs verseny weboldalán érhető el, a szabályzattal együtt, és regisztrációt követően a pályamunkák is itt tölthetők fel 2021. szeptember 21-ig.”

A több körös pályázaton a kiválasztott projekteket tovább fejlesztik, ráadásul a résztvevők arányában a fejlődő régiókat is támogatja a SIEMENS.

Bővebben a versenyről ide kattintva olvashatsz.

A kihívásokat ide kattintva éred el.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt