Hírek

CES 2022: Eufy Video Doorbell Dual

Az Eufy videós kaputelefonok eddig is nagy sikereket arattak a felhasználók körében és a különböző teszteken. A gyártó ezért az idei CES-re elhozta a következő generációs megoldását.

A Video Doorbell Dual a nevéhez mérten két kamerával rendelkezik. Egyik az ajtó előtti részt, másik a lábmagasságban elhelyezett dolgokat figyeli. Az Eufy megoldása szerint ez utóbbi kamera alkalmas lesz a küszöbre tett csomagok (szerencsére nálunk ez a módi nem divat) megfigyelésére.

A kaputelefon rendelkezik mesterséges intelligenciával is, melynek segítségével képes felismerni az embereket, így elkülöníteni a család tagjait, barátait az idegenektől. Ezen felül a kamera képes a csomagokat is detektálni, mindezekről értesítést küldeni. A hagyományos mozgásérzékelős megoldásokkal szemben ez a termék radartechnológiát is alkalmaz, mely így a PIR mellett pontosabban képes felismerni az embereket, így csökkentve a téves riasztások számát.

A Dual nagy előnye, hogy újratölthető akkuval működik, így WiFi hatótávon belül bárhová helyezhető. Természetesen az elődhöz hasonlóan itt is megkapjuk az Amazon és a Google okos asszisztenseinek támogatását.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt