Kategóriák: Események

IV. DIY Okosotthon Meetup élmények

Bár nyakunkon volt a koronavírus fenyegetése mégis sokan eljöttek, amit külön köszönünk nektek. Sokan kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő alkalom, azonban a jelenlegi helyzet miatt sajnos a következőt is csak online tudjuk megtartani, illetve nem tudunk pontosabbat a további alkalmakról. Viszont amint véget ér a járvány és rendeződnek a hétköznapok, ránk is számíthattok.

De ejtsünk meg pár szót magáról az eseményről is: véleményünk szerint nagyon jól sikerült, majdnem tele volt a terem – ez nagyjából 80 főt jelent. A szünetekben sokan odajöttetek hozzánk és rengeteg hasznos kérdést tettetek fel, reméljük mindenkinek tudtunk segíteni. Ahogy ígértük, elhoztuk magunkkal a legnépszerűbb megoldásokat amiket a forgalmazók biztosítottak nekünk, ezekért köszönet illeti az Elektro-Kamleithner Kft.-t, Verdom Kft-t, a Rievtech Magyarországot és Xiaomi.hu-t. De megjelent az OkosotthonBolt, a SmartHomeNinja és a Chameleon Smart Home is, az ő megoldásuk is megtekinthető volt.

Bár próbáltuk rövidre fogni az első előadásunkat – sajnos jócskán túlcsúsztunk vele. Nem véletlen, hiszen próbáltunk egy eléggé átfogó képet nyújtani a témában. Ezért a későbbiekben szeretnénk egy-egy megoldással részletesebben is foglalkozni, legyen az DIY megoldás vagy komplett rendszer. Home Assistant kérdéseket is éppúgy ki fogunk beszélni, mint PLC, KNX vagy Loxone megoldásokat. Ezeket a tapasztalatokat folyamatosan építjük be tudástárunkba, ami hamarosan megújul.

Második előadásunkat Meki tartotta, aki Tamás helyett ugrott be, – aki sajnos betegség miatt nem tudott eljönni. A téma a jól ismert Home Assistant volt és olyan tippeket hallottunk, mint a távoli elérés.

A harmadik és egyben utolsó előadás a null vezeték nélküli megoldásokról szolt, ahol mindenki figyelmét felkeltette a bemutatott kinetikus kapcsoló. Ez képes mindenféle elem és akku nélkül jelet küldeni, csupán a lenyomásból generált áram segítségével.

 

Köszönjük hogy velünk voltatok, várunk legközelebb is.

Az előadásról készült felvétel megtekinthető itt és itt

[rl_gallery id=”1603″]

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt