IV. DIY Okosotthon Meetup élmények

Bár nyakunkon volt a koronavírus fenyegetése mégis sokan eljöttek, amit külön köszönünk nektek. Sokan kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő alkalom, azonban a jelenlegi helyzet miatt sajnos a következőt is csak online tudjuk megtartani, illetve nem tudunk pontosabbat a további alkalmakról. Viszont amint véget ér a járvány és rendeződnek a hétköznapok, ránk is számíthattok.

De ejtsünk meg pár szót magáról az eseményről is: véleményünk szerint nagyon jól sikerült, majdnem tele volt a terem – ez nagyjából 80 főt jelent. A szünetekben sokan odajöttetek hozzánk és rengeteg hasznos kérdést tettetek fel, reméljük mindenkinek tudtunk segíteni. Ahogy ígértük, elhoztuk magunkkal a legnépszerűbb megoldásokat amiket a forgalmazók biztosítottak nekünk, ezekért köszönet illeti az Elektro-Kamleithner Kft.-t, a Verdom Kft-t, a Rievtech Magyarországot és a Xiaomi.hu-t. De megjelent az OkosotthonBolt, a SmartHomeNinja és a Chameleon Smart Home is, az ő megoldásuk is megtekinthető volt.

Bár próbáltuk rövidre fogni az első előadásunkat – sajnos jócskán túlcsúsztunk vele. Nem véletlen, hiszen próbáltunk egy eléggé átfogó képet nyújtani a témában. Ezért a későbbiekben szeretnénk egy-egy megoldással részletesebben is foglalkozni, legyen az DIY megoldás vagy komplett rendszer. Home Assistant kérdéseket is éppúgy ki fogunk beszélni, mint PLC, KNX vagy Loxone megoldásokat. Ezeket a tapasztalatokat folyamatosan építjük be tudástárunkba, ami hamarosan megújul.

Második előadásunkat Meki tartotta, aki Tamás helyett ugrott be, – aki sajnos betegség miatt nem tudott eljönni. A téma a jól ismert Home Assistant volt és olyan tippeket hallottunk, mint a távoli elérés.

A harmadik és egyben utolsó előadás a null vezeték nélküli megoldásokról szolt, ahol mindenki figyelmét felkeltette a bemutatott kinetikus kapcsoló. Ez képes mindenféle elem és akku nélkül jelet küldeni, csupán a lenyomásból generált áram segítségével.

 

Köszönjük hogy velünk voltatok, várunk legközelebb is.

Az előadásról készült felvétel megtekinthető itt és itt

[rl_gallery id=”1603″]

Kövess minket!
, , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →